8 правила за красота от Виктория Бекъм

От тайната на сияйната кожа през любимия й трик за “мокър грим”, дизайнерката споделя своите трикове

От поп звезда през футболна съпруга до майка и успешен дизайнер – има ли нещо, в което Виктория Бекъм не е добра?

Наскоро разбрахме, че Бекъм обожава и да се гримира сама. Независимо дали й предстои натоварен работен ден, модно ревю или ще дефилира по червения килим в компанията на съпруга си, Виктория умее да нанася макиажа си като професионалист.

След повече от две десетилетия в светлината на прожекторите, бившата Пош Спайс е научила не едно и две неща от професионалистите. Ето кои са любимите й трикове за красота, на които не изневерява и до днес.

Правилното нанасяне на очна линия

Дизайнерката обожава класическия грим. Когато борави с очна линия, тя има едно важно правило – следвайте извивката на долния клепач. Вместо да чертаете права линия, която рязко се спуска от външния ъгъл към клепача, я извийте, следвайки неговата естествена форма. Според Бекъм, по този начин очите ще изглеждат по-големи: “За мен тази техника отваря погледа!” За още по-добър резултат, тя препоръчва да нанесете светли сенки в сгъвката на горния клепач до костта на веждата.

18 модни факта за Виктория Бекъм

Балсам за устни върху клепачите и скулите

За да постигне ефекта на мокрия грим, Виктория използва обикновен балсам за устни, който нанася върху клепачите и върху скулите си. Дизайнерката е влюбена в техниката до такава степен, че я използва и върху момичетата в своите ревюта.

Контур с по-светли цветове

По правило контурирането на лицето се прави с по-тъмни продукти (пудри, фон дьо тен, стикове), но Бекъм прави точно обратното. След като използва стик или бронзант, тя препоръчва използването на по-светла пудра (но никога хайлайтър), нанесена в зоната на челюстта, върху носа, Т-зоната, под очите и на върха на бузите. “По този начин матирате всичко и блендирате едновременно. След това, ако желаете, можете да нанесете и хайлайтър.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини17 ЮНИ 2019

Гореща тенденция: Пръстените за крака

Идеята идва от Кайли Дженър и очакваме да превземе ваканционния стил това лято

Beauty новини22 МАЙ 2019

Първият парфюм на Шер от 30 години насам

Ароматът е подходящ както за жени, така и за мъже

Beauty новини02 МАЙ 2019

Елън Дедженерис смени фризьора си и се опари

Водещата разказа как новият фризьор съсипал цвета й и й причинил косопад

Beauty новини25 АПРИЛ 2019

По-близко до екологична чиста грижа за красотата с L'oreal

79% от продуктите, лансирани през 2018 г. от L'Oréal, имат подобрен социален или екологичен профил