Здраве & Фитнес : Диети31 ОКТОМВРИ 2014

Тайната на треньорите за по-добър метаболизъм

Едно единствено правило ще ви помогне в борбата с килограмите

Ако ви е писнало от безкрайните диети, имаме новина за вас – понякога всичко се свежда не до това какво ядете, а до това кога го ядете.

Повярвайте ни, няма да останете разочаровани. В тази тайна се кълнат както хранителните експерти, така и топ треньорите, отговорни за телата на София Вергара и други холивудски красавици. 

Мишел Бриджес, авторка на “Тоталната трансформация на тялото”, споделя своята вълшебна мантра, която лесно се помни, особено когато искате да отслабнете: “Закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк.” Защо? Организмът ви ще има много повече време да изгори голямото количество калории, ако сте го поели сутринта, а освен това, ако цял ден гладувате, това значи, че вечерта почти със сигурност ще прекалите. 

“Най-голямата грешка на моите клиенти е, че никога не закусват, не хапват почти нищо през деня, тъй като са постоянно на крак, а след това вечерта преяждат и тялото им поема най-многото калории тогава. Не можете да победите майката природа, не трябва да се опитвате да ѝ въртите номера,” споделя тя. 

Останалите специалисти се съгласяват с нея. Треньорът на звездите Гунар Патерсън съветва клиентите си да избягват въглехидрати като ориз, паста и други варива по-късно през деня, тъй като тези храни имат свойството да задържат течности. 
И докато това правило не е причина да се отдаваме на понички и други изкушения всяка сутрин, все пак е добре да го помним, ако ни се прииска да хапнем нещо сладко или тестено и да го консумираме още на закуска, за да можем да продължим със здравословното хранене през деня. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни