Антиейдж диетата трябва да съдържа тези храни

Тези седем елемента са най-нужните за забавяне на процесите на стареене

Превърнете диетата си в извор на младостта.

В днешно време стресът, замърсеният въздух и влиянието на слънцето са главните фактори за по-ранното стареене на кожата. За да се справим с тях, вече има редица продукти, които третират проблема повърхностно, но тайната за трайното справяне със състаряването е в правилната диета, на базата на балансираното хранене.

Какво ви трябва, за да превърнете хранителния си режим в ефективна антиейдж диета.

  • Витамин С – бори се с изтъняването на кожата, което е отговорно за стареенето, като същевременно защитава колагена в кожата. Ще го намерите в цитрусите, броколите, горските плодове, кивито.
  • Витамините A , D и E, както и омега-3 мастните киселини  – подобряват външния вид и здравето на кожата. Търсете ги в сьомгата, орехите и сиренето, които ще ви помогнат да получите достатъчно витамин D и омега-3, докато спанакът и бадемите ще увеличат най-силно приема на витамин Е.
  • Витамин К – подобрява кръвообращението, действа против задържането на вода и регулира високата кръвна захар – все фактори, които забързват процеса на стареенето. Можем да си го набавим с авокадо, спанак и други листни зеленчуци.
  • Антиоксиданти – любими в борбата с признаците на стареенe, защото поддържат нивото на хидратация в кожата и помагат за борбата с вредата от слънцето. Намерете ги в горските плодове, както и в зеления и черния чай.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.