Психология : Връзки & секс12 СЕПТЕМВРИ 2018

Защо все попадаме на грешния мъж

Не се хвърляйте веднага в обятията на новия мъж и не изневерявайте на ценностите си

Помните ли приказката, че да срещнем принца, трябва да целунем n на брой жаби? Е, същото е и с мъжете! Докато намерим човека, отреден за нас, неминуемо се сблъскваме с куп други, с които нямаме общи неща и никакво бъдеще.

Защо тогава продължаваме да си губим времето с грешните мъже и да оставаме в тези връзки дълго време, залъгвайки се, че нещата ще се оправят? И какви изобщо са причините да се озовем в тях на първо време?

Секс грешката, за която съжалявате най-много

Избързали сте със секса

Сексът може да е както здравословен за една връзка, така и пагубен за нея. Не ни разбирайте погрешно – няма нищо лошо в секса на първа среща, освен ако не сте попаднали на грешния човек, който търси именно това и няма никакво намерение да се обвързва сериозно. Вместо за прибързвате с креватните забавления запомнете, че това не е състезание и бавното напредване в отношенията ви ще ви позволи да разберете дали човекът срещу вас е подходящ, или просто си губите времето.

Избързали сте с новата връзка

Най-често срещаните токсични връзки са тези, в които се хвърляме веднага след раздяла, само и само да не сме сами. Толкова сме свикнали да бъдем с някого, че мисълта за самота ни ужасява и сме готови да се примирим с човек, който да запълва празнината в сърцето ни. Истината е, че тези, които най-много желаят любовта, имат най-малко нужда от нея. Дайте си достатъчно време между връзките, за да имате възможност да прецените какво точно искате, вместо за пореден път да попадате в плен на токсични отношения.

Трите зодии, които не могат само с една жена

Защо все попадаме на грешния мъж

Външният вид ви е излъгал

Той е красив, успял, чаровен и начетен. Звучи като мистър Перфектен, нали? Често пъти една такава външност ни пленява, но след време разбираме, че това, което липсва са честност, ценности и най-важното – комунинация. Не правете грешката да съдите за книгата по корицата. Без вътрешните качества на човека до вас ви чака грозно бъдеще с една красива обвивка.

Голямата глупост на това “да го вържеш” с дете

Слушате биологичния си часовник

Тик-так, тик-так и с годините този звук се усилва още повече. Резултатът? Много жени се впускат във връзка с първия мъж, с който пътищата им се пресичат, без значение дали той е за тях или не. Пренебрегват вътрешния си глас, остават във връзката, докато сърцето им не бъде разбито и губят прекалено много време за тези отношения, за които няма бъдеще. Вместо да се фокусирате върху това, което “трябва да имате”, опитайте се да обърнете внимание на нещата, които вече присъстват в живота ви. За всичко останало има достатъчно време.

Не разбирате, че връзките всъщност не са главният проблем

Често пъти състоянието, в което се намираме в момента, ни тласка в обятията на грешния човек. Нямате работа, финансово нестабилна сте или имате проблеми в семейството. Какво правите в такъв случай? Търсите близост от първия човек, който ви я дава. Когато не знаете дали скоро ще се почувствате добре, най-лесният начин е да се опитвате да го постигнете чрез връзка. Това обаче не оправя проблемите ви, а само ги маскира. Не се фокусирайте върху мъж, който се надявате да оправи живота ви, а обърнете внимание на себе си и нещата, от които всъщност имате нужда.

Пречи ли ни мъжкият егоизъм?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...