Психология : Връзки & секс20 ОКТОМВРИ 2017

Цялата истина за мъжете и секса

Какво провокира мъжа и защо постоянно мисли за жени

Всички имаме различни предпочитания, които ни карат да настръхнем от удоволствие. Някои от нас може да изпитат неустоима възбуда от целувки по врата, докато други от хапане по цялото тяло.

И все пак жените и мъжете се различаваме по начина, по който възприемаме сексуалните отношения. Докато дамите първо започват да имат емоции и едва след това се отдават на физическото удоволствие, то за господата сексът е на първо място.

Терапевтите обаче издават каква е истината за връзката между мъжете и секса. Ето какво можем да научим за тях:

Какво разбират мъжете под “добър секс”?

Сексът започва в тялото
Желанието за секс при дамите се провокира от ума. Те се възбуждат от мислите за партньора, от спомените и емоциите спрямо него. При мъжете е обратното. Желанието при тях е по-скоро на физическо ниво. Причината? Те притежават голямо количество тестостерон, който провокира сексуалната им възбуда. Затова и господата се възбуждат толкова лесно, като видят партньорката си да излиза гола от банята, или пък да се разхожда по бельо у дома.

Цялата истина за мъжете и секса

Сексът е глад
Да, той иска да бъде задоволен. Но желанието му за секс е като желанието му за шоколадови бонбони: всеки нов бонбон (жена) притежава изключителната възможност да го изненада със своя пълнеж. А това провокира ума му с натрапчивата мисъл за това да изпита ново удоволствие и изненадващи емоции. Истината е, че денят за тях би бил непоносим, ако не завърши с десерт.

Дали си имате работа със сексуален нарцис?

Сексът е енергия
Сексът и новите емоции са нещото, което движи напред един мъж. Те му дават енергията и агресията да преследва своята цел, да бъде ползотворен партньор във връзката си, да бъде успешен в бизнеса си. Той успява да преживее ежедневната монотонност, благодарение на фантазиите за сексуалната награда, която го очаква в края на тежкия работен ден.

Сексът е вълнение
Това е най-вълнуващото приключение за всеки мъж. Той използва тялото си като машина за удоволствия, която би искал да работи нон-стоп. И тъй като оргазмът при мъжете обикновено е гаратиран и лесно постижим, той с удоволствие разнообразява с нови пози и действия, които да повишат удовлетворението му. Всеки флирт, усмивка, загадъчни закачки, добре оформени тела или сексуални образи, независимо дали са фантазия или реалност, провокират мъжкия мозък. Мъжете лесно се вдъхновяват дори само от лек сексуален намек.

Какво мъжете винаги забелязват по време на секс

Цялата истина за мъжете и секса

Сексът е върхът, когато имат връзка
Мъжете споделят, че в момента, в който вече имат сериозна връзка, изпитват най-голямо удоволствие в секса. Едновременно това им действа и доста объркващо, тъй като те изначално са егоистични в сексуалните си предпочитания. Когато са във връзка обаче, те започват да мислят как да задоволят партньора си, започват да фантазират и мислят как да се подобрят в ролята си на любовници.

По-добър ли е сексът за мъжете, когато има любов?

Сексът е любов
Тук терапевтите разкриват нещо много изненадващо. Сексът при мъжете е олицетворение на любовта и грижата, и осигурява спокойствие и подкрепа след тежък ден. Въпреки че често ги обвиняваме, че мислят само за секс, повечето господа разкриват, че предпочитат да имат една по-емоционална връзка, отколкото просто физическо освобождаване. Да правиш любов буквално, създава дълбоко чувство на привързаност към партньора и създава у тях великодушие, вяра и оптимизъм. А желанието, което виждат у партньора си, е единственото нещо, което им дава най-много увереност в дадена връзка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...