Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Според изследването децата на родители над 35 години са по-възпитани и имат по-силна психика

Свикнали сме да смятаме, че е по-добре да родим по-рано през живота си, но според това проучване нещата не се оказват точно така.

Все по-често виждаме двойки, които избират да родят на по-късен етап от живота си, и за това може би си има причина. Според холандско проучване, проследило 32 892 деца от семейства на родители от различни възрастови групи, стигна до любопитно откритие.

Оказва се, че майките, които са били над 35 години, когато са родили, се радват на по-добре възпитани деца, които имат по-малко проблеми по време на растежа. 

Учителите на тези деца споделят, че изпитват по-малко трудности при възпитаването им – те са по-отговорни и податливи на уроците, които им се преподават.

За децата, телефоните и оправданието “Ами, такова им е поколението”

Това вероятно се дължи на по-добрата преценка, която родителите са си създали вече в този момент от живота. Много други проучвания показват, че хората над 40 вече са се научили да овладеят емоциите си и са се поучили от досегашния си житейски опит. А когато възпитателите са по-сигурни и спокойни, то и децата по-лесно се развиват през годините.

Ще става все по-лесно за двойките да раждат на по-късен етап, при положение, че медицината постоянно се развива, така че да помага на здравословното раждане на всяка възраст.

Когато една жена каже, че не иска да има деца

Как да не се чувства едното дете ощетено?

Ева Лонгория за раждането на 43

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство20 АВГУСТ 2019

Помощ за преодоляване на стреса в училище

4 лесни стъпки ще дадат на ученика повече спокойствие и увереност. Важно четиво за всеки родител!

Семейство05 АВГУСТ 2019

Когато една жена каже, че не иска да има деца

Безпрецедентно 30-годишно проучване хвърля нова светлина върху решението на много млади жени никога да нямат свои биологични наследници

Семейство31 ЮЛИ 2019

Как да не се чувства едното дете ощетено?

Когато семейството е голямо, едното дете лесно може да се почувства пренебрегнато

Семейство24 ЮЛИ 2019

За децата, телефоните и оправданието "Ами, такова им е поколението"

Сред децата и тийнейджърите има глобална епидемия от свръхизползване на смартфони, което не би било възможно, ако не беше родителската апатия