Реалистичните съвети за брака

Това, което романтиците никога няма да ви кажат за щастливите отношения

Никога не си лягайте ядосани, говорете открито за проблемите си и редовно излизайте на срещи – писнало ли ви е от тези еднообразни съвети за щастлива връзка?

Ако отговорът е “да”, значи имате нужда да прочетете нещо искрено, идващо от брачни експерти с достатъчно опит, които знаят, че захаросаните и романтични правила може и да работят, но със сигурност до време.

Излизайте без партньора си и помнете какво е да сте необвързани

100% вярно е, че липсата засилва връзката помежду ви, просто защото… си липсвате. А това чувство може да е доста рядко срещано явление, особено когато сте женени или имате връзка от няколко огдини, казва Джени Блок, авторка на книгата “Open: Love, Sex and Life in an Open Marriage”. “Много е важно да отделяте известно време за себе си, за да се почувствате така, както преди да се впуснете в сериозната връзка. Не забравяйте приятелите си, не обръщайте гръб на хобитата си. Правете това, което правите “вие”, а не само “обвързаното вас”. Междувременно ще се изненадате как тези действия ще ви напомнят защо на първо време сте се влюбили в човека отсреща и какви хора сте били вие тогава.”

На публично място се дръжте с партньора си така, както в началото на връзката ви

Ако обичате човека отсреща, няма да искате да уронвате авторитета му, особено когато сте в компания. Експертът по връзките Деб Безингер предупреждава двойките, които се възползват от неговите услуги, да избягват споровете и разговорите, които не са за пред други хора, на обществени места. Това може и да ви изглежда безкрайно логично, но всъщност, когато сте ядосани, рядко мислите за нещата, които казвате на човека отсреща и още по-малко – пред кого ги казвате. В случая не само обиждате половинката си двойно повече, но и се превръщате в дразнеща останалите личност.

7 tips new (2)

Не очаквайте половинката ви да задоволява всяка ваша нужда

Понякога именно тези очаквания са пагубни за браковете, казва Грег Кейсън, психолог от Лос Анджелис. “В наши дни браковете нерядко се сриват под тежеста на собствените ни очаквания и цели, които си поставяме за тях.  Защо очакваме половинките ни да ни бъдат най-добри приятели, партньори за вечеря, за танци, за сексуални експерименти, довереници, готвачки, чистачки, сродни души и какво ли още не? Важно е да оценяваме това, което човекът отсреща ни дава, да можем да се примирим с нещата, които не ни дава и да открием останалите на друго място.”

Открийте собствена дефиниция на моногамията

Днес, много двойки са моногамни по свой собствен начин. И докато отворените връзки не са за всички, има много хора, които имат флиртове и дори връзки, и то с със съгласието на партньора си, казва Сюзън Пийс Гадоуа, брачен терапевт.  “Когато двойките достигнат до етап, в който влюбването вече е отшумяло и страстта си отива, повечето от тях смятат, че единствената опция е да сложат край. Но някои успяват да спасят брака си именно защото прекрачват границата на класическата моногамия.”

Спрете да поставяте непосилни стандарти пред половинката си

Човекът срещу вас има недостатъци, не е перфектен, реагира по собствен начин в различните ситуации и от време на време ще ви разочарова. Това се отнася и за вас. Не си поставяйте за цел да бъдете перфектните “сродни души”, които рядко се карат и могат да четат мислите на другия, казва Джени Блок. “Бракът не се свежда до перфекционизъм, целта му не е отсреща да имате човек, който ви допълва и ви кара да се чувствате като принцеса. Бракът е успешен когато можете да бъдете хора с недостатъци, но заедно. Да се обичате такива, каквито сте и да обичате живота, който сте изградили заедно, включително неговите недостатъци, а не въпреки тях.”

7 tips new (1)

Взимайте си почивка от брака 

Няма да ви навреди да прекарате един уикенд или дори няколко седмици далеч от половинката си. Всъщност, това може да заздрави брака ви, особено ако минавате през труден период, споделя Кейсън. “Понякога единственото нещо, от което имате нужда, епочивка. Някои двойки поне веднъж в годината ходят на почивка с приятели. Други пък го правят и по-често. Ако нещата са наистина зле, помислете дали не трябва да си дадете почивка един от друг и дори да поживеете отделно за известно време. ”

Приемете, че не сте имунизирани от изневяра

Всеки може да се поддаде на изкушението. Дори да не говорим за дългосрочни връзки, много е вероятно и двамата партньори да изпитват трудности да останат верни един на друг, независимо дали става дума за емоционална или физическа изневяра. Никой не се събужда една сутрин с мисълта, че това е денят, в който ще изневери на парньора си. Но емоциите и ситуаците са непредсказуеми и изневярата е нещо, което просто се случва на всеки. А това е нещо, за което двойките трябва да говорят. Каква липса би провокирала изневярата, как бихте се справили с последиците и изобщо ще споделите ли с другия, ако тя се случи – това са неща, които трябва да бъдат изяснени, ако искате да имате общо бъдеще. Честността, особено в брака, винаги е за предпочитане пред лъжата, колкото и благородна да смятате, че е тя.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...