Лъжите, на които вярваме в любовта

И защо да спрем да се залъгваме с тях

Не вярвайте на любовните истории от филмите.

Хората сме социални същества, които могат да прекарат цял живот в търсенето на любовта. Стремежът да открием нашата половинка може да бъде толкова голям, че да сме склонни да повярваме на всяко клише и всяка лъжа, която чуваме онлайн или от приятелите ни. Но психолозите ни предупреждават, че ако повярваме на тези няколко често срещани лъжи в любовта, само можем да пострадаме:

“Ако е писано, ще се случи”

Почти всеки е или чувал този съвет, или е виновен, че е дал такъв на приятелка, която изпитва затруднения в любовта. И е много приятно да вярваме на идеята, че има някаква магическа сила, която винаги оправя проблемите във връзките ни, защото просто така е писано. Но истината е, че дори и да съществуват щастливите случайности и късметът, ако не положим достатъчно усилия за връзките си, те трудно ще бъдат успешни.

“Без страст няма любов”

Много хора търсят цял живот онази любов като от филмите, “която няма опитомяване”, а страстта е водещата емоция във връзката. Всички проучвания обаче сочат, че така търсената тръпка изчезва бързо в дългата връзка, независимо какви са били отношенията в началото. След само една година брак двойките обикновено правят секс двойно по-малко, отколкото са правили в първия месец след сватбата.

“Любовта настъпва от пръв поглед”

Още една лъжа, на която сме повярвали заради Холивудските сюжети. Обикновено в първите моменти след запознанството между двама души може наистина да възникнат някакви чувства, но обикновено те са породени от мимолетно желание, а не са знак, че ще прекараме остатъка от живота си с човека, на когото може дори още да не сме запомнили името.

Лъжите, на които вярваме в любовта

Не вярвайте и на всяко чувство, което изпитвате, когато се срещнете с нов човек. Психолозите предупреждават, че онова усещане за “пеперудите в стомаха” всъщност може да е знак в червено с голям надпис “внимавай”, който тялото ни изпраща. Ако имате история на неуспешни или токсични връзки, това вълнение, което изпитвате, може всъщност да е страх, защото подсъзнателно разпознавате признаците, че и с човека пред вас ви очаква подобна съдба.

“И заживели щастливо”

Може би любимата ни лъжа, на която всеки е вярвал някога… но трябва да спрем да го правим в момента, в който започнем сериозна връзка. Цялата история с това, че след целувката, след брака или след който и да е значителен момент във връзката, нещата винаги ще са наред, а щастието е гарантирано, е само една нереалистична приказка.

Във всяка стъпка от връзката ще се изискват усилия и няма крайна права, към която да се устремим, защото всеки ден от отношенията между двама души може да бъде изпълнен както с прекрасни моменти, така и с трудности и трябва да се изправим заедно пред всеки сценарий.

Позволете ни да ви спасим от тъпите съвети за любовта

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...