Бракът не е краят на мечтите

Какви трябва да са целите на женените двойки?

Отрасваме с приказки, в които принцът среща принцесата, спасява я от някое чудовище или зла вещица, и двамата се женят и заживяват щастливо до края на дните си. С други думи, израстваме с идеята, че сключването на брак е крайната цел и кулминацията на любовната ни история, и не ни остава друго освен да се радваме, че сме постигнали всичко в любовен план.

Ще спасите брака си от развод, ако правите тези три неща

И тук не говорим за усилията и компромисите, които се изисква една двойка да полага след сватбата, за да запази химията и тръпката. Става дума за всички онези възможности, планове и цели, които женените двойки често забравят или не осъзнават, че имат пред себе си след като вече са семейни.

#Начертайте план за бъдещето си като двойка. След като отмине honeymoon фазата и еднообразното ежедневие ви завладее, помислете как виждате връзката си след една, две или пет години. Какво очаквате един от друг и какво сте готови да дадете на половинката си? Едно такова планиране ще ви сближи, тъй като ще ви накара да гледате в една посока и да се стремите да бъдете по-добри в брака си.

Бракът не е краят на мечтите

#Планирайте и по отделно. Компромисите винаги са били ключът към щастието в една връзка, но когато са твърде много и твърде големи, се губи балансът в отношенията. Независимо, че сте едно цяло със съпруга си, е хубаво да не забравяте и какво искате като отделни личности: мечтани дестинации, амбиции за израстване в професията (или коренна промяна на сегашната) и дори жадувани покупки като кола или къща. Когато сте наясно с целите на другия, ще може да ги осъществите заедно и така да им се радвате повече.

Откриха тайната на щастливия брак

#Правете малки крачки. Когато си направите списък с желания или цели като екзотична почивка веднъж годишно, взимане на апартамент/къща на изплащане, освежителен ремонт през пролетта и т.н., е хубаво да не се “изхвърляте” с твърде амбициозни и нереалистични цели, защото е много вероятно да не ги постигнете. Разделете целите си в категории (здраве/покупки/пътешествия и т.н.), обмислете ги добре и винаги, винаги имайте резервен план.

Бракът не е краят на мечтите

#Празнувайте победите. Когато дълго и неуморно работите за някоя цел, е много възможно да забравите да я отпразнувате. Възнаграждавайте себе си и половинката за всички усилия и компромиси да постигнете общата си мечта – така ще се почувствате оценени и окрилени, да завладеете и следващите върхове.

А ето и един списък на най-често срещаните цели, които женените двойки си поставят след брака:

  • Съставяне на общ бюджет и разпределение на разходите
  • Купуване/продаване/наемане на имот
  • Преместване в друг град/държава/при роднини
  • Купуване/продаване на автомобил
  • Планиране/опити за дете
  • Промяна/смяна на професията
  • Планиране на пътешествия/почивки

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...