У дома с децата по време на карантина – съветите на Лора Дърн

Актрисата се самоизолира сама с двете си деца

Четеното на приказки не е само за деца, също както и ранното лягане, съветва актрисата.

В последния месец Лора Дърн прекарва дните на пандемията сама с двамата си тийнейджъри… да, този сценарий звучи достоен за филм на ужасите на първи прочит, но актрисата всъщност признава, че се наслаждава на времето си у дома.

С децата са започнали нови общи занимания, а тя дори намира време за уелнес практики като медитиране и грижа за красотата и здравето.

Още повече – тя споделя, че точно благодарение на заемки от уелнес практиките тя си е измислила начин да поддържа позитивното настроение вкъщи и да се грижи за децата си.

У дома с децата по време на карантина - съветите на Лора Дърн

Пред Byrdie тя разказва, че тримата с Джая и Елъри са си създали навик да четат заедно книги.

“Откакто децата ми станаха тийнейджъри, спрях да им чета преди лягане, както правех, когато бяха малки. Но сега имаме нужда от това отново и открих, че работи. Помага ни да се освобождаваме от стреса”, споделя актрисата.

Забелязала е и още един трик, който помага да успокои притеснението на децата си, а и да овладее собствените си тревоги. Този спасителен пояс не е нищо сложно – единственото, което е направила, е да наложи режим, който ясно да очертава достатъчно време за учене, достатъчно за тренировки и за забавни активности заедно. Обръща най-много внимание на времето за сън, който в момента действа терапевтично.

Според нея единственият начин да се справим сега е да не потъваме в мисли за бедите и проблемите, а да се фокусираме върху всички хубави неща, които ни очакват, като едновременно си спомняме и за приятните моменти преди.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Отглеждате детето си сама? Запомнете тези 7 важни съвета
Семейство28 СЕПТЕМВРИ 2021

Отглеждате детето си сама? Запомнете тези 7 важни съвета

Най-важният урок - погрижете се първо за себе си, защото щастливата майка възпитава щастливи деца

Храните, които са забранени през лятото
Семейство30 АПРИЛ 2021

Семейните вечери помагат както за развитието на децата, така и за щастието на възрастните

Проучванията доказват, че хората, които се хранят с близките си често, живеят по-дълго

Празнично щастие в домовете на звездите
Семейство05 АПРИЛ 2021

Празнично щастие в домовете на звездите

Надникваме в семейната идилия на Виктория и Дейвид Бекъм, Ева Лонгория и Хосе Бастон, Джиджи Хадид и Зейн и още звездни двойки