Най-големите грешки на 30-годишните

Това са нещата, за които хората масово съжаляват след третото си десетилетие

В 30-те си години всички допускат няколко основни грешки, за които после ще съжаляват.

А какъв по-добър начин да се поучим от съветите на тези, които вече са минали това десетилетие и знаят много добре за какво да се тревожим и за какво не. Ето нещата, за които те съжаляват.

1. Осланяте се на думата “трябва”

В 30-те си години всички чувстваме натиска на обществото. Това е период, в който се очаква, че вие трябва да сте омъжена, трябва да имате деца, трябва да имате дом, трябва да имате успешна кариера. Да, но вече сме 21 век и нещата не са такива, каквито са били по времето на нашите майки и баби. Ето защо, забравете за думичката “трябва” и се насладете на живота си, а всичко важно ще си дойде по реда.

2. Не отделяте време за родителите

Едно общо за всички съжаление е, че през 30-те си години все по-малко прекарваме време с родителите си. За съжаление, за повечето хора това е периодът, в който градим семейство и кариера и имаме все по-малко време за прости удоволствия като да отидем на разходка, пътуване, или дори да проведем един разговор съв своите майка и баща.

3. Поставяте работата на първо място

Почти всички от нас поставят работата си на първо място и прекарват в офиса повече време, отколкото трябва. Факт е, че много хора се претоварват с идеята да градят кариера и забравят за своите близки и приятели, за своето хоби, както и за самите себе си. Работата няма да ви избяга, затова винаги намирайте време за почивка, както и за нещата и хората, които ви правят щастливи.

Най-големите грешки на 30-годишните

4. Влияете се от негативните хора

Все си мислите, че негативните хора около вас, тези, които вечно драматизират или непрекъснато говорят против останалите, ще се променят в един момент, но това не е така. Затова спрете да си губите времето с тях и бъдете по-внимателни с хората, които ви карат да се чувствате зле след срещата ви и ви насаждат мрачни мисли. Избягвайте този тип хора, за да бъдете щастливи.

5. Мислите, че сте стари

“Аз съм твърде стара за това!” е може би най-често срещаната фраза, която изговаряме, когато сме на 30. Но знаете ли какво? Не сте стари. Запомнете това! И се обзалагаме, че хората в 50-те и 60-те си години ще се съгласят. Светът е ваш точно сега, докато през 20-те сте били твърде млади за някои неща. Така че, дайте си шанс и изживейте всичко точно сега. Имате право да бъдете щастливи и да се забавлявате максимално, затова не забравяйте детето във вас.

Продължава на стр. ii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна