Психология : Better me23 СЕПТЕМВРИ 2016

Какво означава да бъдеш уверена жена

3 неща, по които ще я познаете

Замисляли ли сте се какво реално стои зад израза “уверена жена”?

Знаем със сигурност, че увереността е желано и важно качество, което ни помага да печелим приятелства и да постигаме успех. Донякъде то е вродено, донякъде можем да го възпитаме у себе си. Професионалният лайф коуч Алексис Мийдс ни помага да станем по-уверени – като обяснява кои са трите най-важни качества, които определят дали една жена излъчва увереност.

Тя е автентична
В ерата на социалните мрежи, всички свикнахме да имаме един перфектен образ за пред другите. Уверената жена не страда от подобна невроза и няма нужда непрекъснато да я виждат като най-умната, най-красивата и най-желаната. Тя е приела себе си в своята цялост, заедно с недостатъците си. А това е източник на вътрешен покой, който се усеща от околните.

612699e07b6951496c24d7e9f1c446da

Тя умее да приема критиката, без да се самобичува
Хората, които се разстройват силно от чуждата критика, са прекалено чувствителни спрямо собствените си недостатъци. Уверената жена е реалист. Тя знае, че не е съвършена и никога не прави драма от това. Умее да изслушва и приема чуждото мнение, дори когато то не е ласкаво. Не изпада в гняв. Благородната реакция в напрегнат момент й придава излъчването на човек, който притежава вътрешен баланс и силна воля.

Тя няма нужда от похвали
В похвалата няма нищо лошо, даже обратното. Всички се чувстваме добре, когато чуем поощрителни слова. Уверените жени обаче не робуват на чуждото одобрение. “Те просто се движат без колебание в посоката, която им диктуват мечтите им”, казва Алексис Мийдс.

Добрата новина според Алексис Мийдс? Че всичките три характеристики могат да бъдат допълнително възпитавани у всяка една от нас.

Така че ако все още не се чувствате достатъчно уверена, помислете над тези три точки. Опитайте се да засилите тези качества у себе си. Рано или късно, резултатът ще бъде налице.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна