Психология : Better me16 НОЕМВРИ 2020

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в рамките на минути

Музиката и хуморът са най-добрите ви приятели, когато имате нужда от бързо решение за повече продуктивност на работа

Оставяме настрана всички сложни техники и търсим най-лесните решения, с които в рамките на минути успяваме да се мотивираме за работа.

Напишете си списък със задачите… и няколко задачки, които можете да отметнете веднага

Чували сме хиляди пъти за трика с написването на всичко, което трябва бъде свършено в списък, за да знаем какво ни очаква през деня и да си направим конкретен план. Това, което можем да добавим към тази практика, е съвет да добавите и две-три ултра лесни и бързи задачи, които буквално в минути след написването им да можете да отметнете.

Когато виждаме списък от 15 задачи с три, от които вече свършени, можем спокойно да кажем, че вече 1/5 от задълженията ни са готови. Така измамваме мозъка си и се мотивираме да свършим всичко останало много по-лесно.

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в рамките на минути

Напишете първите два реда

Това е трик, който заемаме от известните писатели. Много от тях също изпадат в дупки, в които не могат да се мотивират да започнат работата си. Затова и един от най-старите трикове е просто да напишем два реда. Два реда, които може да са ужасни и по-късно да изтрием, но ще са ни послужили за начало.

Когато гледаме празен лист и се чудим как да го започнем, лесно можем да се откажем и да отложим задачата за по-късно, защото не се чувстваме мотивирани. Но когато вече сме дали старт на процеса, е много по-лесно да продължим нататък.

3 стъпки към добро първо впечатление – на работа и на първа среща

Тази практика може да се приложи не само от писатели, разбира се – важното, което трябва да запомним, е, че просто трябва да започнем, колкото и зле да изглежда началото.

Обещайте си награда

Колкото и да не ни се иска, най-добре работят вкусните награди – когато знаем, че ако свършим задачите за седмицата си успешно, ще можем да се наградим с любимата торта или с чаша от скъпото вино, мотивацията силно нараства.

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в рамките на минути

Тук е важно обаче да въведем граници и да не прекаляваме с подобни възнаграждения. Не само в името на фигурата ни, но и за да не научим себе си, че след всяко свършено нещо имаме позволение да се обръщаме към вредни навици като преяждането.

Направете си плейлист само за работа

Музиката, миризмите и заобикалящата ни среда са много важни фактори, които подсъзнателно влияят на организма ни да се настрои за определен тип дейност. Затова и е хубаво да имаме едно конкретно място у дома, което да е отдадено само за работа, и друго само за релакс.

Лимон, слушалки и добра книга сутрин са тайните на продуктивните хора

По същия начин трябва да подхождаме и с музиката. Изгответе си плейлист с  песни, които успяват да ви мотивират, но и не отнемат от концентрацията ви по време на работа, и го слушайте само в работните часове. Малко по малко ще успеете да тренирате съзнанието си, че щом чуете определени песни, е време да се настроите на работна вълна.

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в рамките на минути

Посмейте се

Добрите офисни отношения са основата, върху която много успешни хора градят кариерата си. Най-добре е, ако сред колегите имате и някой приятел, който успява да ви разсмее с лекота. Доказано е, че смехът наистина е терапия, която успява да уравновеси нивата на стрес, да регулира кръвното налягане и да ни постави в добра кондиция за работа.

Енергичен старт на деня без кофеин в шест стъпки

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна