Prodavalnik06 СЕПТЕМВРИ 2013

Пълнени червени чушки с фасул

Едно традиционно българско ястие – безмесно и много вкусно

Имаме доста любими рецепти от традиционната българска кухня, но пълнените чушки с фасул са супер подходящи точно за есенния сезон.

Това ястие е безмесно, освен това не се приготвя с много мазнина, а е вкусно и питателно. Дори да сте го опитвали много пъти, със сигурност пак ще ви се услади.
Продукти:
1 кг червени чушки
1/2 зрял фасул
100 г кромид лук
бяло брашно
150 г орехови ядки
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. магданоз
1/2 ч.л. чубрица
олио
Как се приготвят:

Сварете и посолете фасула. С помощта на цедка отделете люспите. Изпържете лука, посолете и прибавете червен пипер, джоджен, чубрица и магданоз. Разбъркайте добре двете смеси, добавете брашното и смлените орехови ядки. Почистете и измийте пиперките, след което ги напълнете (ако използвате сушени, ги накиснете предварително за няколко минути, за да омекнат). Отворите им потопете в брашно, за да запечатате плънката вътре. Наредете ги в намазана с масло тава, полейте ги с олио и прибавете 1 ч.ч. вода. Печете 8-10 минути в по-силно загрята фурна, а след това 10-15 минути в по-умерена.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА PRODAVALNIK

Better me13 СЕПТЕМВРИ 2021

Сложете край на лошите сутрешни навици

Тези обичайни грешки объркват целия ден. Вижте как да ги преодолеете

Prodavalnik15 ЯНУАРИ 2020

Жените трябва да спят един час повече от мъжете

И още интересни факти за съня

Prodavalnik27 СЕПТЕМВРИ 2019

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!

Няколко изключителни жени накратко обобщават какво е за тях остаряването

Beauty04 ЮЛИ 2019

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим

Разчупете рутината в края на сезона!