Имаме доста любими рецепти от традиционната българска кухня, но пълнените чушки с фасул са супер подходящи точно за есенния сезон.
1/2 зрял фасул
100 г кромид лук
бяло брашно
150 г орехови ядки
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. магданоз
1/2 ч.л. чубрица
Сварете и посолете фасула. С помощта на цедка отделете люспите. Изпържете лука, посолете и прибавете червен пипер, джоджен, чубрица и магданоз. Разбъркайте добре двете смеси, добавете брашното и смлените орехови ядки. Почистете и измийте пиперките, след което ги напълнете (ако използвате сушени, ги накиснете предварително за няколко минути, за да омекнат). Отворите им потопете в брашно, за да запечатате плънката вътре. Наредете ги в намазана с масло тава, полейте ги с олио и прибавете 1 ч.ч. вода. Печете 8-10 минути в по-силно загрята фурна, а след това 10-15 минути в по-умерена.