Мода : Тенденции30 ЯНУАРИ 2019

Лудост ли е тази пролетна тенденция?

Черните лоуфъри ще се носят по нов начин през идния сезон, но е само за по-смелите

Може би сте били обути така на първия си учебен ден, а вероятно от тогава не ви е хрумвало да съчетаете черните си елегантни обувки с дебел бял чорап.

Идва време да помислите отново. Защото новата нашумяла тенденция, която забелязваме в модните блогове, включва именно черни кожени лоуфъри с бели чорапи.

Донякъде идеята не ни изненадва. Поне дотолкова, доколкото чорапите от около два сезона са сериозен играч в модата. Видяхме ги съчетани с чехли Birkenstock, а в момента са хит чорапите с лога, носени с маратонки.

Идва тенденцията “грозни рокли”, но не е толкова страшно

Лудост ли е тази пролетна тенденция?

Белите чорапки с лоуфъри обаче са един левъл по-нагоре по ексцентричност. Не ни беше хрумвало нещо подобно от времето на Майкъл Джексън и клипа на “Billie Jean”, а в последните две десетилетия точно тази комбинация се смяташе за напълно изключена от понятието за добър вкус.

Лудост ли е тази пролетна тенденция?

Времената обаче се менят и в момента дори модни икони като Алекса Чънг (черно-бялата снимка е нейна) носят черни обувки с бели чорапи.

Тенденцията вероятно не се е зародила по чисто практични причини. Черно-бялата комбинация акцентира върху обувките и глезените по оригинален начин и рамкира целия силует, особено ако носите къса рокля или пола.

Чао, слим деним! Ето кой модел ще го замени

Лудост ли е тази пролетна тенденция?

Черният панталон с по-къси или навити крачоли също е опция. Ако решите и вие да опитате, съветът ни е същият, като при носенето на “грозни” маратонки – нагоре сложете нещо структурирано и елегантно (рокля с А-силует, панталон, хубав блейзър, класическо палто) за баланс.

Един “грозен” елемент във визията е достатъчен, спестявайте си шантавите пуловери и размъкнатите тениски, ако не искате да изглеждате като от ситком през 90-те години.

20 изненадващо елегантни визии с маратонки

Нашата оценка за този тренд? Забавно е, ако по принцип стилът ви е екстравагантен и експериментаторски. Ако пък по-скоро се придържате към класиката… ами, няма да навреди на никого да пробвате веднъж!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕНДЕНЦИИ

Плетивата се превръщат в най-уютната тенденция тази зима
Тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Плетивата се превръщат в най-уютната тенденция тази зима

Плетените дрехи винаги са били и ще си останат най-удобните и любимии визии за зимния сезон. Те ни прегръщат топло, давайки ни красиво усещане за уют.

Как да носим оувърсайз блейзър според модните тенденции?
Тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Как да носим оувърсайз блейзър според модните тенденции?

Той е широк, удобен и много, много шикозен. И ето как да го носим според трендовете на момента.

Най-популярните модни хаштагове в Инстаграм
Тенденции11 ЮЛИ 2022

Най-популярните модни хаштагове в Instagram

Днес поглеждаме към хаштаговете, които да използвате в Instagram, за да сте в крак с модните тенденции.

Най-стилните начини, по които да носим деним тази година
Тенденции06 АПРИЛ 2022

Най-стилните начини, по които да носим деним тази година

Дънките не са единственият вариант