Мода : Новини03 НОЕМВРИ 2015

От къде идват имената на модните марки?

Значението зад някои от тях ще ви изненада

Proenza Schouler 
Джак МакКолоу и Лазаро Ернандес основават марката за женски дрехи и аксесоари през 2002 г. Името на бранда отдава почит на имената на техните майки. Интересен факт е, че дизайнерите споделят в интервю, че името на марката е една от най-големите грешки в живота им. 
Alice + Olivia 
Изобилието от прекрасни коктейлни рокли и мода за младите, свежи момичета, което предлага Стейси Бендет, в момента е световноизвестно. Стейси и нейната колежка от Университета в Пенсилвания Ребека Мачет създават марката през 2002г. и я кръщават на своите майки Алис и Оливия. Година по-късно Мачет напуска компанията и името е променено на Alice + Olivia by Stacey Bendet.
От къде идват имената на модните марки?
BCBGMAXAZRIA

Основана от Макс Азрия, първата част от името идва от парижкия жаргонен израз “bon chic, bon genre”, което буквално значи “добър стил и добро държание”. 
Miu Miu 
Марката Prada е семеен бизнес още от създаването си през 1913г., когато започва като магазин за луксозни кожени стоки с името “Fratelli Prada“ (“Братя Прада”). След години начело застава дъщерята на Марио Прада, която я предава на своята дъщеря – сегашната дизайнерка Миуча Прада. Тя нарича дъщерния бранд Miu Miu на прякора си от детските години. 
Tiffany
Оригиналното име на компанията е “Tiffany, Young and Ellis.” Когато през 1853г. Чарлз Тифани фокусира дейността на фирмата върху бижутата, той я преименува на „Tiffany & Company.“
От къде идват имената на модните марки?
Ralph Lauren 
Знаехте ли, че истинската фамилия на Ралф Лоурън е Лифшиц? Когато е на 16 години дизайнерът сменя името си на Лоурън, а по-късно създава едноименния бранд. 
Saint Laurent
Yves Saint Laurent e световноизвестна марка е създадена от дизайнера Ив Хенри Донът Матю-Сен – Лоран през 1961 г. и досега е една от най-известните в историята на модата. Когато Хайди Слиман заема позицията на главен дизайнер на модната къща решава да махна “Yves” от името ѝ, за да изглежда по-модерна и достъпна за младите хора. Това не се случва за пръв път – модна къща Chanel преди е била Coco Chanel, а Christian Dior става Dior. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.