Мода : Новини03 НОЕМВРИ 2015

От къде идват имената на модните марки?

Значението зад някои от тях ще ви изненада

Замисляли ли сте се защо пред Phillip Lim има 3.1? А какво точно стои зад трудно произносимия бранд Proenza Schouler?

Някои от най-известните модни марки днес имат меко казано странни имена, но дотолкова сме свикнали с тях, че дори не ни прави впечатление. Оказва се, че някои дизайнери предпочитат да кръстят собствената си линия на своята майка, отколкото на себе си или се вдъхновяват от друг роднина и приятел. Кой брандове имаме предвид? Четете надолу!

ASOS

Името на едно от любимите ни места за онлайн пазаруване всъщност е абревиатура на „as seen on screen“ (букв. „видяно на екрана“, бел. ред.). В началото създателите искали да дадат възможност на хората да пазаруват дрехи, които любимите им знаменитости носели, а самите потребители го съкратили на ASOS. Екипът променил името, а скоро бизнесът се разраснал далеч от първоначалната идея. 
От къде идват имената на модните марки?
Rag and Bone
Този бранд е сред любимите на така наречените “it-girls”. Характеризират се със скини дънки и монохромни визии, но значението на името е малко неочаквано. То води началото си от Великобритания преди около век. Дизайнерите Маркус Уейнрайт и Дейвид Невил избират да нарекат марката на човек, който се наричал “rag-and-bone man” – буквално вехтошар, който пътува между различните населени места и търси стари неща като метали, дървен материал, антични мебели, всичко, което може да бъде препродадено. 
Rodarte
Дизайнерките Кейт и Лаура Мюливи наричат марката си на моминското име на своята майка.

Suno 

Марката с достъпни дизайни и лек екзотичен привкус всъщност носи името на майката на дизайнера Макс Остеруайз.
От къде идват имената на модните марки?
Burberry Prorsum 
Модната къща на Томас Бърбъри неслучайно е тясно свързана с Лондон. След като първият магазин отваря врати през 1856, клиентите започват да я наричат „Burberry’s Of London“ и по тази причина името е променено на Burberry’s. Много по-късно, през 1998г., поради маркетингови причини марката отново става Burberry, а Prorsum идва от латински и означава “напред”. 
 
3.1 Phillip Lim
Филип Лим се вдъхновява за името на своята компания от приятелството със своя бизнес партньор Вен Зоу. Лим стартира линията си, когато и двамата са на 31 години. 
Elizabeth and James
Освен The Row, близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън са собственички и на по-младежкия бранд Elizabeth and James, като целта им била да комбинират мъжко и женско име. Двете избират това да са имената на по-малката им сестра Елизабет Олсън, която също като тях е актриса, и брат им Джеймс – най-голямото дете в семейството. 

Продължава на стр. ii 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.