10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Отличителният стил на най-обичаната модна икона е прекрасно вдъхновение и до днес!

Въпреки, че преди повече от 50 години Одри Хепбърн беше кралицата на “Златния век” в Холивуд, нейният принос към модата има силно присъствие и в съвременният стил.

Откриваме нейното влияние навсякъде около нас – от пикси прическите и женствените пантофки, до класическата черна рокля и червено червило. Модното й наследство не свършва дотук – трансформиращата сила на колана за талия, важността на слънчевите очила и убеждението, че “вечната класика винаги ще превъзхожда временните трендове”. Считайте тези златни правила на Одри за Библията на изтънчения стил.

10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Женствен силует за секунди

Пристегнатата с колан талия е силно оръжие, с помощта на което всеки тип фигура може лесно да се трансформира. Актрисата използва коланчета с различни дебелини, които винаги са разположени върху най-тънката част от талията.

Назаем от момчетата

За дневната си визия, призовете скритата във вас Одри, като съчетаете блейзър с ученическо каре и папийонка. За вечерта се осмелете да излезете от зоната си на комфорт, носейки само дантелен сутиен и полу-разкопчано овърсайз сако (вдъхновено от мъжкия стил).

10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Доверете се на устните в червено

Плътните червени устни имат изумителната способност да променят визията ви изцяло. Дали сте облечени с удобен casual деним, или с малка черна рокля, червеното червило ще превърне всеки аутфит в елегантен ансамбъл. Не забравяйте едно важно правило – останалата част от визията трябва да бъде семпла. Това се отнася не само до дрехите, но и грима включително! Ключова дума: минимализъм.

Инвестирайте в чифт кожени мокасини

Дните ви като малко дете може да са в далечното минало, но кожените мокасини трябва винаги да намират място в гардероба ви. Тяхното излъчване е същевременно младежко и елегантно. Заложете на качествен чифт – гарантираме, че ще го носите дълго време!

10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Не излизайте без чифт овърсайз очила подръка

За онези дни, в които имате желание да се разхождате инкогнито из любимия си град – овърсайз очилата са най-добрия избор. Иконичният модел, който актрисата носи в “Закуска в Тифани” съществува и до днес.

Must try – цял бански

Модата на целите бански се завръща с пълна сила и Одри, която е техен привърженик от самото начало, категорично би одобрила. Те подхождат на всеки тип фигура и позволяват да бъдете елегантни дори и на плажа.

10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Skinny модел панталон с дължина до глезена

Този толкова обичан тренд е вдъхновен от прекрасната Одри Хепбърн. Актрисата е известна със своите скини панталони, стигащи точно над глезена. Този модел е подходящ за всеки тип структура, защото оптически удължава краката и стои еднакво добре както с високи, така и с равни обувки.

Когато се колебаете, заложете на малката черна рокля

Ако трябва да изберем един ключов елемент, който задължително трябва да присъства в модния арсенал на всяка дама, малката черна рокля заема челната позиция. Тя е била неизменна част от иконичния стил на актрисата, допълвана от перлена огърлица и дълги ръкавици. Мислете за нея като за най-сигурния избор във всяка ситуация, с който няма как да сгрешите. Първа среща, интервю, или друго събитие с формален дрескод? Малката черна рокля гарантира, че ще сте облечени подобаващо според случая, а личният си стил може да изразите в избора на грим и аксесоари.

10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Преоткрийте магията на райетата

Одри Хепбърн ни научи, че раираните дрехи се считат за неутрални. Може да ги съчетаете с деним, да експериментирате с контрастиращи принтове, или да добавите още райета, разбира се!

All-black-everything.

Сред многото неща, за които светът на модата дължи благодарности на Одри, на първо място са безценните тайни за стила, към които тя ни открехна. Сред най-добрите от тях е истината, че не съществува подобно нещо като “твърде много черно”. Облечени от глава до пети в тази вечна класика, изглеждаме по-слаби и по-високи (сякаш се нуждаем от повече аргументи). На г-жа Хепбърн дължим лансирането на all-black-everything визията във въплъщение на истинската класа.

Снимки: Profimedia
Текст: Михаела Кинова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Ким Кардашиян
Звезден стил02 МАЙ 2023

Ким Кардашиян прегръща новите тенденции за прозрачност

Беше ред на инфлуенсърката да въведе изцяло нова концепция за прозрачност в модния свят.

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky
Звезден стил26 АПРИЛ 2023

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky

Бременна с второто си дете, суперзвездата отново предизвика фурор по улиците на Ню Йорк.

Джена Ортега в стил Coachella
Звезден стил20 АПРИЛ 2023

Джена Ортега в стил Coachella

Готическа, но лятна. Изгряващата актриса не се отказва от тъмните нотки в стила си, отдавайки почит на емблематичната героиня, която я превърна в сензация.

Риана с две прекрасни визии в Париж
Звезден стил19 АПРИЛ 2023

Риана с две прекрасни визии в Париж

Суперзвездата и рапърът A$AP Rocky започнаха седмицата си в Париж. Ход, който подсили спекулациите, че Риана може наистина да присъства на Met Gala на 1-ви май.