Living : Ретро31 ЮЛИ 2019

Джони Деп, китара за 25 долара и една любов, която няма цена

Единствено те успяха да укротят демоните на актьора, макар и не завинаги

В живота на Джони Деп има две неща, които са успявали да укротят демоните му. Това са първата му китара и първата голяма, пълноценна любов – тази с майката на децата му Ванеса Паради.

В случая на Джони Деп няма как да заобиколим клишето за лошото момче. Джони е талантлив, харизматичен и гневен. Зад гърба си има нещастно детство, от което помни постоянните разправии между майка си и баща си.

“Слушах ги и си мислех: Стига толкова, разведете се най-после!” – разказва по-късно актьорът. Когато родителите му действително решават да се разведат, за 15-годишния Джони това е облекчение.

В тийнейджърските му години неговото единствено бягство от проблемите е една китара. “Успях да убедя майка ми да ми я купи за 25 долара, когато бях на 12 години. Прибрах се, затворих се в килера с китарата и това беше. Нямам друг спомен от следващите няколко години, само аз и китарата. Това беше.”

Забравени любови: Брад Пит и Гуинет Полтроу

Джони Деп, китара за 25 долара и една любов, която няма цена

Личният живот на Джони, след като става известен, е бурен. Сред известните му гаджета са Уинона Райдър и Кейт Мос, но всичките му връзки се провалят. Джони има тежък характер и пие много. Никоя жена не успява да го укроти – поне не и докато Ванеса се появява в живота му през 1998-ма.

“Видях я в гръб, носеше изрязана рокля и имаше прекрасна шия. А когато се обърна и срещнах погледа й – бум!” – разказва актьорът. И за двамата това е любов от пръв поглед. От връзката им, която продължава 14 години, имат две деца. Ванеса е единствената жена, която успява да смекчи острия му характер и да го направи по-балансиран емоционално. Деп неусетно започва да пие по-малко, като в най-добрите години от любовта си с френската актриса и певица всичко за него се свежда до две чаши вино преди вечеря.

“Сгодявал съм се за повечето си гаджета преди Ванеса, но съм щастлив, че едва с нея станах баща. Тя ми даде усещането, че животът ми е влязъл в правия път. Виждам, че децата ми са щастливи, имам жена, която е невероятно талантлива и ми дава истинска подкрепа” – щастлив е Джони.

Живот, пречупен под тежестта на изневерите: Деми Мур

Джони Деп, китара за 25 долара и една любов, която няма цена

Не завинаги, обаче. Причината след всички години заедно връзката им да се разпадне са неговите залитания по други жени. Заради работата на Деп, двамата с Ванеса прекарват много време разделени, а тогава той все по-открито флиртува с по-млади жени.

Слуховете за похожденията му нараняват майката на децата му и я правят сприхава и ревнива. По време на снимките на “Туристът”, Ванеса се чувства несигурна заради работата на мъжа си с Анджелина Джоли.

Друга негова колежка обаче в крайна сметка става повод за окончателното разпадане на отношенията им. По време на снимките на “The Rum Diary”, Джони хлътва по по-младата Амбър Хърд. С Ванеса окончателно се разделят през 2012-а, след което актьорът се жени за Амбър. Бракът им е кратък и след първоначалното привличане идват ревността, скандалите и насилието, Джони междувременно отново се е върнал към пиенето. Оказва се, че зад гърба си е оставил единствената жена, успявала някога да бъде негова опора и да държи лошото у него под контрол. Дори когато Амбър Хърд заведе дело за домашно насилие срещу Деп, Ванеса Паради публично застана на негова страна.

Убийствена страст, но нито един оргазъм – Мики Рурк и Каре Отис

Джони Деп, китара за 25 долара и една любов, която няма цена

“Никой не може напълно да контролира Джони, но Ванеса в голяма степен го държеше в релси”, казват нейни приятели. “На практика откакто се разделиха, той пропада все повече и повече”.

По ирония на съдбата, докато животът на 55-годишния Деп се разпада, Ванеса откри щастието в лицето на френския режисьор Самюел Беншетри, за когото се омъжи миналата година. Към Джони обаче пази добри чувства, заради това, че е баща на децата й – единственият спомен, останал от голямата любов на “лошото момче”.

Ирина Шейк и Брадли Купър били нещастни заедно и късали многократно

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕТРО

Любовта по червения килим на Оскарите
Ретро26 МАРТ 2022

Любовта по червения килим на Оскарите

Обръщаме поглед назад към най-иконичните моменти, споделени между звездните двойки на червения килим на наградите

Тъжната последна Коледа на принцеса Даяна
Ретро25 ДЕКЕМВРИ 2021

Тъжната последна Коледа на принцеса Даяна

Принцесата е обичала дълбоко споделените мигове на празниците, но последната си Коледа тя посреща сама

Антонио Бандерас и Мелани Грифит: 18-годишна любов, удавена в пари и алкохол
Ретро18 НОЕМВРИ 2021

Антонио Бандерас и Мелани Грифит: 18-годишна любов, удавена в пари и алкохол

"Мелани все още е сред най-близките ми приятели и е част от моето семейство", заяви Антонио

Когато Грейс Кели и Майкъл Джексън срещнаха принцеса Даяна
Ретро20 АВГУСТ 2021

Когато Грейс Кели и Майкъл Джексън срещнаха принцеса Даяна

Събрахме емблематичните снимки от моментите, в които звездите се срещнаха с Лейди Ди