Living : Ретро03 ЯНУАРИ 2019

Убийствена страст, но нито един оргазъм – Мики Рурк и Каре Отис

Бракът им е на косъм да опустоши и двамата, преди да се разведат през 1998

Когато Мики Рурк й предлага брак, заплашвайки я, че ще се самоубие, ако тя му откаже, Каре Отис има смътното усещане, че нещо не е наред.

“Но тогава аз бях все още дете, а той беше най-търсеният актьор в Холивуд. И двамата идвахме от разбити семейства. Нямахме механизмите да се справим с онова, което не беше наред във връзката ни”, ще си спомни след много години тя.

Бракът им, както и цялата им връзка, са експлозивни, самоубийствено страстни, изпълнени с насилие. Но и с любов. Любовта обаче се оказва недостатъчна и след като по време на брака си танцуват по ръба на пропастта, накрая падат в нея.

През 90-те Мики Рурк и Каре Отис бяха топ двойката на Холивуд

Събира ги еротичният трилър “Дива орхидея” и магията се случва. Всички съставки са налице – той е на 36 години и е звезда от ранга на Робърт де Ниро. Тя е само на 20, но е приказно красива, с едновременно момичешки невинно и дяволски чувствено излъчване. Влюбват се болезнено силно, стават любимци на кинофеновете и след това се женят.

Страстта им представлява опасна експлозия. Двамата се обичат, но се изтезават взаимно със скандали и побоища. Алкохолът и наркотиците са неустоими и за двамата. Проблемът, според Каре, е че и двамата с Мики идват от дисфунционални семейства и се оказва, че всеки от тях е активатор на демоните на другия.

Тя е изключително неуверена, страда от булимия, по цял ден пие кафе и пуши, но се смята за дебела. Мики е агресивен и изключително груб към жените по принцип. Точката на пречупване е моментът, в който той я напада с пистолет. След развода си и до ден днешен, те не поддържат контакт и изглежда споменът за преживяното си остава болезнен.

“И двамата бяхме дефектна стока”

Това са думите на Мики относно Каре в негово есе за вестник Guardiаn от 2009-а за рубриката им “Какво знам за жените”.

Рурк твърди, че агентът на Каре изкуствено е раздухал историите за насилие, за да я направи известна. Тя пък издава книга, в която твърди, че никога не е получавала оргазъм с мъж, докато не е срещнала втория си и настоящ съпруг Матю Сътън (за когото се омъжва през 2005 г. и заедно имат две деца). “До този момент винаги съм се преструвала, както правят много жени. В тези преструвки има и усещане за власт, защото чрез тях доставяш удоволствие на мъжа, но само ти знаеш каква е истината”.

Десет, дори 20 години по-късно и двамата явно все още пазят горчилка от разпадналата се голяма любов, защото не пропускат да си разменят подобни леки шамари.  И остават един от най-ярките примери за това, че любовта е огън, който може да те стопли, а може и да опустоши целия ти живот и да остави белези завинаги.

Прочетете още от Ретро:

20 години заедно: историята на Барбра Стрейзънд и Джеймс Бролин

Когато в Холивуд любовта побеждава

Принцеса Грейс Кели и “сватбата на века”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕТРО

Ретро24 СЕПТЕМВРИ 2019

Антонио Бандерас и Мелани Грифит: 18-годишна любов, удавена в пари и алкохол

"Мелани все още е сред най-близките ми приятели и е част от моето семейство", заяви Антонио

Ретро09 СЕПТЕМВРИ 2019

Причината принцеса Даяна да намрази CHANEL

След развода си, тя нито веднъж не облякла нещо с тази марка

Ретро31 ЮЛИ 2019

Джони Деп, китара за 25 долара и една любов, която няма цена

Единствено те успяха да укротят демоните на актьора, макар и не завинаги

Ретро05 ЮЛИ 2019

Фрида Кало, една цяла вселена от болка и любов

Прочетете някои от най-вълнуващите цитати на мексиканската художничка, отишла си от този свят на 47 години