Living : Лайфстайл27 МАЙ 2020

Мина пролетното почистване на гардероба, сега е време да изхвърлим негативното в живота

Да посрещнем новия сезон, свободни от негативното

Защо освен гардероба тази година не почистим и ненужните неща от живота ни?

Тази година пролетното почистване приличаше повече на карантинно забавление, отколкото на задължение. И след като все пак още имаме повече време у дома, нека продължим с темата за чистенето, но вече да се прехвърлим към други сфери на живота.

Наречете го, както искате – предлятно почистване, детокс, презареждане за живота след карантината или каквото друго ви хрумне. Във всеки случай – имаме нужда от него. Всеки ден се трупат на първо време малки неща, които малко по малко се натрупват и започват да ни тежат. Затова трябва да намерим начин да се отървем от всичко, което ни дърпа назад.

Освободете се от токсичните връзки

Понякога хората не си пасват и може само да си повлияят по-зле един на друг. Сигурно на всеки се е случвало да имат връзка с някого, който всеки път, когато се срещнете, да ви натоварва. В ситуации като тези по-добре да прекратите контактите си. Дори да ви се струва трудно на момента, в бъдеще това ще ви се отрази положително.

Детокс от социалните мрежи

При всичкото време, което прекарваме онлайн, понякога трябва да си даваме малко почивка. Оставете телефона, лаптопа и всички други устройства настрана и се насладете на време на спокойствие само за вас. Може би се усамотете с някоя хубава книга или с близък приятел. Това веднага ще се отрази на настроението ви.

Мина пролетното почистване на гардероба, сега е време да изхвърлим негативното в живота

Изпробвайте минимализма

Това е новият стил на живот, за който всички говорят. Но в него наистина може да се крие нещо полезно за всички ни. Когато се сбогуваме с всички ненужни вещи, ще се почувстваме много по-свободни и спокойни.

Ако не смятате минимализма в къщата за вашето нещо, изпробвайте минимализъм по отношение на задачите си. Ограничете се само с това, което наистина е наложително и не се хвърляйте в милион задължения, който излишно ще ви натоварят.

Възстановяваща диета от всичко негативно

Оставете изказванията като “не мога”, “никога няма да се справя” и “това не е за мен” настрана. Забравете всички негативни неща, които се въртят в главата ви и се отдайте на позитивните мисли. Най-доброто пролетно почистване, което можете да направите е това на лошите неща от живота.

Детокс ли? Да, но за гардероба!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

В крак с модата и подреден гардероб
Лайфстайл18 ЯНУАРИ 2024

В крак с модата и подреден гардероб

Ето къде да търсите нови и употребявани дрехи и какви са предимствата:

Морските дарове на Кавала на изложението Interfood
Living13 НОЕМВРИ 2023

Морските дарове на Кавала на изложението Interfood

Готварското шоу се проведе на 8 и 9 ноември в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР.

#AWARDS 2023: Големите победители вече са ясни
Лайфстайл28 ОКТОМВРИ 2023

#AWARDS 2023: Големите победители вече са ясни

Attica EVA и United Partners отново обединиха сили, за да отличат най-добрите създатели на дигитално съдържание в България.

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн
Лайфстайл28 ЮНИ 2023

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн

Юнският брой е тук с редизайн, градски оазиси и десетки заведения, в които да се скриеш, докато си навън.