Living : Лайфстайл08 ФЕВРУАРИ 2018

Какво научихме за живота и любовта от Кари, Саманта, Миранда и Шарлът

… и за женското приятелство такова, каквото всъщност е – автентично, истинско и вечно

Повече от десетилетие след края на „Сексът и градът“, сериалът остава един от най-добрите примери за женско приятелство, които телевизията някога ни е давала.

В рамките на шест сезона и два филма зрителите бяха въвлечени в животите на четири жени, всяка от които коренно различна от другите. И нищо не ни беше спестено.

Едно от най-добрите качества на хитовия сериал, е че успя да ни покаже приятелството по автентичен начин. То е там, когато се сблъскваме с проблемите в работата, с роднините, със здравето, когато празнуваме успехите и когато плачем от разочарование. И във всички моменти помежду, които никой друг не вижда, освен най-близките ни хора.

За остаряването – научено от “Сексът и градът”

Какво научихме за живота и любовта от Кари, Саманта, Миранда и Шарлът

Кари, Миранда, Саманта и Шарлът наистина бяха различни, но имаха нещо общо – всяка от тях подкрепяше останалите, уважаваше техните избори и ни научи на неща, които дори не очаквахме.

Саманта Джоунс: Не е нужно да оправдаваш миналото, изборите и решнията си пред никого.

Хората са сбор от нещата, които са им се случили, случват им се в момента и предстои да се случат в бъдеще. Никога няма да бъдем перфектни, но изборите, които правим, правим за себе си. И именно на това ни научи Саманта – не трябва да се оправдавате пред никого, освен пред себе си.

Уроците за живота, които научихме от Саманта Джоунс

Какво научихме за живота и любовта от Кари, Саманта, Миранда и Шарлът

За живота: Не е нужно да премисляте всяка грешка. Не трябва да се съмнявате  в себе си. Всички се опитваме да разберем живота, докато го живеем. Вземайте решенията си на базата на това кое е правилно за вас и никога не се обръщайте назад. Не подлагайте на съмнение собственото си право на щастие, както и Саманта не би го направила.

Какво научихме за живота и любовта от Кари, Саманта, Миранда и Шарлът

За приятелството: Когато Кари изневерява на Ейдън, тя казва първо на Саманта. От нейна страна не получава изненада или осъдителен поглед, а съчувствие, тъй като Саманта не е човек, който има нужда от обяснения. Несъмнено поведението на Кари се е сторило неморално на огромна част от зрителите на сериала, които дори са се подразнили от него. Но ако същото се случи в реалния живот, всеки от нас би подкрепил приятеля си, вместо да го съди. Да, човекът отсреща вероятно е сбъркал и съжалява за постъпката си, но не ви дължи обяснения и трябва да уважите този факт.

За връзките, за модата, за живота, за приятелите… “Сексът и градът”

Миранда Хобс:  Не можеш да поставяш любовта в рамка.

Като се замислите, Миранда всъщност е олицетворение на жената от милениум поколението. Нейните разсъждения за кариерата, сексизма на работното място и сериозните връзки могат да послужат като вдъхновение на много модерни момичета. Развитието на персонажа й пък доказва, че любовта не може да бъде поставена в рамка, нито пък можеш да избираш кога и с кого да обвържеш живота си.

Какво научихме за живота и любовта от Кари, Саманта, Миранда и Шарлът

За любовта: За Миранда “господин перфектен” е мит, а да правиш компромиси заради чувствата си към друг човек означава, че не си си самодостатъчен. Всичко това обаче се променя, когато адвокатката ражда детето си от Стив и въпреки неговите недостатъци разбира, че именно той е човекът за нея. Ето защо очевидно любовта не е пъзел, чиито парченца си пасват перфектно, а по-скоро е двама души, които непрекъснато си казват: “В момента може и да не те харесвам особено, но винаги ще те обичам.”

Какво научихме за живота и любовта от Кари, Саманта, Миранда и Шарлът

За живота: Една от най-показателните сцени за развитието на Миранда се случва към края на сериала. Мери, майката на съпруга й, изчезва за кратко, след като е диагностицирана с Алцхаймер. Изплашената Миранда скоро я намира и я прибира вкъщи, където да се погрижи за нея. Възрастната бавачка на детето й, Магда, става свидетел на всичко това и й казва: “Това, което направи, е любов. Ти обичаш.” Публиката ясно разбира, че този разговор е много различен от всичко, което Магда и Миранда са си казвали в миналото. Със сигурност моментът е довел някои зрители до сълзи, защото това е любов, за която никой не се замисля. На която не можем да поставим граници и която раздаваме, без дори да осъзнаваме.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.