Living : Идеи за дома29 АПРИЛ 2021

Декорация за Великден, която можем да направим с децата

Няколко предложения за лесни DIY проекти от нас

Преобразете дома за празника с помощта на малчуганите и превърнете декорирането в забавно занимание заедно.

Великден не е за боренето на яйцата или за козунаците, също както Коледа не е за подаръците или голямата трапеза – празници като тези са за онези мигове, прекарани със семейството.

Семейните ритуали, които означават много за вашето дете

Затова потърсихме подходяща декорация за дома, която можем да си създадем сами с минимални похарчени средства, но с максимална доза креативност. Възползвайте се от идеите ни и прекарайте повече време с децата навръх цветния празник.

10 идеи за украси за Великден, които ще повдигнат духа ви

Великденско дърво

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah💗 (@hennesseymrs)

На Коледа украсяваме елхата, защо да не направим същото и на Великден. Можем да вземем тази идея буквално и да извадим изкуствените елхи от шкафовете, но същото може да направим и със свежи растения и клонки.

Вижте още няколко варианта тук. 

Цветни яйца с блясък

Декорация за Великден, която можем да направим с децата

Освен традиционните боядисани яйца тази година експериментирайте с декорация, която можете да запазите завинаги и да използвате повторно догодина. За целта ще трябва да използвате не сварени яйца, а само черупките им, за да можете да ги декорирате с блясък, лепило или каквото пожелаете, без да рискувате здравето си, а същевременно да осигурите трайността им.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cynthia Hamm (@simplychictreasures2)

За да изпразните пресните сурови яйца, ще трябва да направите две малки дупки на върха и на дъното на яйцето с помощта на отвертка. След това разтръскайте внимателно, за да се разбие целостта на жълтъка и от едната дупка вкарайте въздух в яйцето, така че съдържанието да излезе през другия отвор. Почистете черупката и изпечете във фурна на 50 градуса за 10 минути, за да се изсуши вътрешната част на яйцето – това гарантира и дългия им живот.

След това декорирайте по свой вкус, а накрая можете да използвате яйцата и като висулки за великденското дърво.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deb Martin (@_debmartin)

Венец от кори за яйца

Така или иначе ще ни останат в излишък, използвайте корите за яйца, за да създадете нещо красиво. Изрежете ги на отделни секции и оцветете като цветчета, а след това можете да ги залепите едно за друго или върху картонен кръг – дайте свобода на въображението си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ella Kos (@elllus)

Декорация със салфетки

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Flaherty (@emmaflaherty12)

Тази идея можете да използвате, когато наближи моментът за празничната трапеза, но нищо не пречи да го подготвите от по-рано. Трябват ви само салфетки за маса от плат, яйце и връзка или панделка, с която да прихванете плата под формата на заешки ушички.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma (@emmas_homestyle)

20 красиви идеи за декорация на дома за Великден

Цветни извити свещи

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TROUVA (@wearetrouva)

Лесни са за създаване у дома, но толкова красиви, че да искате да ги използвате и през цялата година. Започнете с дълги свещи в каквито цветове предпочитате и ги натопете в гореща вода. Когато восъкът се отпусне малко, извийте ги във формите, които искате и след това ги измийте или потопете за кратко в студена вода. Накрая с помощта на белачка за зеленчуци изрежете малко свещите, така че да имат упора и сте готови.

Мъфини зайчета

Декорация за Великден, която можем да направим с децата

Да, на Великден сладките, козунаците и шоколадовите яйца са достатъчни десерти, но когато крайният резултат е толкова очарователен, не можем да не ви предложим и тази идея – декорация за мъфини със заешки ушички. Можете да използвате готови кексчета или заедно с децата да забъркате няколко сами, а след това ги украсете с малко глазура и ушички, изработени от разполовен маршмелоу, потопен в цветни захарни стърготини. Същият ефект можете да получите и с разполовени мини шоколадови яйца, но трябва да внимавате да не ги счупите при разрязването.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taste of Torri (@tasteoftorri)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Camille-Owner (@_ceessweettreats_)

10 идеи за красиви яйца с естествени бои

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Полезни съвети за направата на страхотен букет
Идеи за дома10 МАРТ 2023

Полезни съвети за направата на страхотен букет

Пролетта свързваме с цветята, така че с настъпването на този прекрасен сезон е време да украсим нашите домове с чудесни букети.

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.