Living : Идеи за дома16 ЮНИ 2021

5 стъпки преди декорация

Няколко кратки, но много важни момента, предшестващи ремонта на едно пространство

Популярната ютюбърка на тема интериор Валентина от канала House of Valentina ни кара да помислим за следните, преди да предприемем ремонт:

1.Помислете как искате да се чувствате в това пространство

Преди да напреднете към далеч по-забавните и конкретни неща като обзавеждането под формата на дивани, килими, завеси… помислете добре какво искате да ви носи като усещане това място. Ще си почивате ли там, ще ви трябват ли тонус и енергия за работа, ще споделяте ли кътчето с любимите си хора? Дръзко, модерно или семпло и релаксиращо го предпочитате? Ако пропуснете да си зададете тези въпроси, има шанс да сбъркате много с подхода при подреждането на стаята, която искате да реновирате.

5 стъпки преди декорация

2.Направете си Pinterest борд

Дори да не разполагате с акаунт в тази социална мрежа, създайте такъв поне за времето на подготовката на ремонта. Важно е да съберете визуална информация за очакванията си към стила и атмосферата на мястото. Ако пък не работите сами, а разчитате на експертното мнение на дизайнер, по този начин със сигурност ще го улесните в съвместната ви работа.

Точно това са направили и Мила Кунис и Аштън Къчър при създаването на своя дом. 

5 стъпки преди декорация

3.Решете основното предназначение на стаята

Вече сте минали през точка 1, която ще ви помогне съществено да изберете за какво точно искате да използвате стаята. Това е особено важен момент, ако не реновирате вече съществуващо пространство, което сте използвали по конкретен начин в миналото, а разпределяте за първи функциите на всяка стая от къщата или апартамента ви.

5 стъпки преди декорация

4.Избирайте първо любимите си мебели

Както казва Валентина от House of Valentina, много често изборът на мебели е нещото, с което започваме работата по едно пространство, а не бива! В тази стъпка към мечтаното пространство е много важно да НЕ базирате избора на мебели само и единствено върху бюджета, с който разполагате. Харесайте си диван от скъпа марка например и чак след това разгледайте за реплики и близки до него модели в бюджетните и масови магазини.

5.Прегледай основно всичко преди шопинга!

След като сте си набелязали желаните неща, не забравяйте да проверите техническите параметри на мебелите, осветителните тела и декорациите. Размерът, в случая, има значение! Отворете отново mood бордовете, които сте си създали, и се заредете с финално вдъхновение, преди да пристъпите към работа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.

Как да отглеждаме орхидея в хола си?
Идеи за дома26 АВГУСТ 2022

Как да отглеждаме орхидея в хола си?

Красотата, която ни носят цветята е ненадмината. И особено тази на орхидеята. Какви ли са нейните тайни за отглеждане?