Living : Идеи за дома01 АВГУСТ 2021

3-минутното почистване на дома

Дори и да е неприятно, ако е само по три минути на ден, нямаме толкова против нали?

Само за три минути на ден можем да въведем дома си в ред. Този метод на почистване ни учи как да го направим.

Ако следваме всички съвети за перфектно домакинство, ще трябва постоянно да сме заровени с парцала. Но с този метод за почистване можем да се погрижим за дома си със само три минути на ден.

Идеята е да отделим повече внимание върху цялостно почистване на къщата само един ден (бонус за вас, ако вече сте си направили пролетното почистване). А от там нататък всеки ден да отделяме по три минути за поддържане на чистотата. Един път можем да ги използваме, за да забършем праха, другия – за да почистим пода.

3-минутното почистване на дома

Така не губим много време и енергия в грижата за дома, но пък успяваме да поддържаме състоянието му. Освен това, знаейки, че имаме само три минути на разположение, разтребваме възможно най-бързо и оптимизирано. Така че това е перфектен вариант за тези от нас, които обичат да отлагат чистенето и с това само удължават процеса.

Разбира се, всеки дом е различен, затова може да не успеем да свършим задачата за зададените минути. Ако ще ви трябва повече време, опитайте се да се вместите в отрязъка от 3 до 10 минути.

А ако дори това не ви стига, разпределете си по 5-10 минутки два пъти на ден, за да създадете същия ефект – няма да усещате толкова тежестта от почистването.

Това може да се прави всеки ден в продължение на месец. Тогава отново трябва да освежим изцяло дома, за да сме сигурни, че е чисто.

Съвет от нас – сложете си слушалки и си пуснете някоя аудио книга, докато работите. Така ще правите две полезни неща едновременно и ще се забавлявате повече, докато чистете.

Пълнеем, ако къщата ни е разхвърляна?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.

Как да отглеждаме орхидея в хола си?
Идеи за дома26 АВГУСТ 2022

Как да отглеждаме орхидея в хола си?

Красотата, която ни носят цветята е ненадмината. И особено тази на орхидеята. Какви ли са нейните тайни за отглеждане?