Living : Дестинации22 АПРИЛ 2017

Норвегия е най-щастливата държава в света

Ето кои други намериха място в топ 10

Швеция е чудесно място за живеене и не само заради високия стандарт. Зашеметяващи пейзажи, скалисти острови, зелени гори и разбира се Северното сияние ежегодно привличат хиляди туристи в скандинавската страна.

Кой не харесва слънцето, пясъчните плажове и кораловите рифове? Не е чудно, че Австралия попада в челната 10-ка, особено като се вземе предвид и политиката по отношение на околната среда, образованието и здравеопазването, с която може да се похвали.

Сигурни сме, че страната е задължителна дестинация в списъка на всеки фен на Толкин. Приказните места сякаш наистина са излезли от страниците на книга, но Нова Зеландия може да предложи и много повече. Особено на любителите на вино!

Канада е една от най-спокойните страни в света и може да се гордее с чудесна образователна система. Канадците пък имат славата на едни от най-любезните и възпитани хора в света.

Вероятно когато чуете Холандия си представяте поля от пъстри лалета и каналите на Амстердам. Държавата обаче може да предложи стабилен пазар на труда и това е едно от най-важните неща за щастливите хора, които живеят там.

Стабилната икономика на Финландия, заедно с ниското ниво на корупция и високият стандарт на живот поставят Финландия в челната петорка. Красивата придора пък е бонус за щастливите финландци.

Една любима дестинация на всички любители на зимните спортове, планините и шоколада! Швейцария има висок стандарт на живот и стабилност, за която редица държави могат да й завидят.

Голямата изненада на Европейското по футбол през 2016 несъмнено беше именно Исландия. Малката островна държава с едва 300 хил. жители може да се похвали още с безплатно образование и здравеопазване. Не е чудно, че са щастливи, нали?

Знаете ли, че разликата в благосъстоянието на жителите на Дания е най-малката в света? Можем да кажем, че огромен процент от датчаните живеят повече от добре и за това се грижи и държавната политика.

Красивата Норвегия е на първо място! Когато стане дума за просперитет и спокойствие, никой не може да се сравнява с норвежците. Високият стандарт на живот, характерен и за другите скандинавски държави, естествено присъства и тук.

Чудили ли сте се някога къде живеят най-щастливите хора в света? 

Тазгодишния “Доклад за световното щастие” посочва, че това са жителите на Норвегия. Северната страна привлича туристите с невероятна природа, над 450 хил. езера, вкусна храна и красива архитектура. Хората пък имат най-ниските нива на стрес в света! Нищо чудно, че са толкова щастливи.

И макар норвежците да са най-щастливите в света, в топ 10 влизат още 10 държави. Кои са те? Ще разберете в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих
Living23 МАЙ 2023

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих

Истината е, че не сме били по-близо до така дългоочакваното лято.

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина
Дестинации17 МАРТ 2023

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина

Карибски острови, пустинни руини, музикални фестивали и невероятна архитектура... От Европа до Карибите, ето как да прекарате любимата пролет.

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа
Дестинации12 ДЕКЕМВРИ 2022

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа

От 12 до 18 декември в Рованиеми, намиращо се във финландската Лапландия, можем да посетим Дядо Коледа, наслаждавайки се на двучасово пътуване в шейна с елени.

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?
Дестинации28 ОКТОМВРИ 2022

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?

От 24 ноември до 2 януари 2023 г. коледните посещения в кралските резиденции са разрешени за туристи.