Living : Дестинации24 ФЕВРУАРИ 2018

Ако сте интроверти, това са перфектните дестинации за вас

За всички онези, които не се блазнят от All Inclusive курорти и претъпкани плажове

Киото попада в топ 100 на дестинациите за 2017 според Pinterest и има защо. За разлика от натоварения живот в Токио, тук ежедневието е една идея по-тихо и спокойно. Спокойно можете да опознаете японската култура, да изгубите сред бамбуковите гори или да се впечатлите от величествените пагоди.

Познат като финансово и търговско средище, най-големият град в Швейцария всъщност впечатлява с изкуството и културата си. И докато дестинацията не е толкова популярна като други в Европа (Париж, Рим, Лондон, Берлин), Цюрих има какво да покаже със своите катедрали и музеи.

Градът често е наричан "Париж на Ориента" и предлага микс от модерна култура и история. Внушителни храмове, красиви паркове, езера и уютни ресторанти ще ви провокират да се отдадете изцяло на неговия дух.

Къде, ако не в родината на хюгата, ще открием перфектната дестинация за интроверти? Датчаните ценят спокойния си начин на живот и тук няма да откриете духа на типичния мегаполис. Галерии, музеи и паметници на културата съвместете с кратки разходки покрай крайбрежието и отдъхнете в тихите малки кафенета.

Ако посетите Исландия през зимата, няма да можете да се насладите на повече от няколко часа слънчева светлина. Което пък е идеално за тези, които обичат да прекарват времето си в уютна обстановка, с чаша вино и книга в ръка. Невероятната природа не е за изпускане, което прави страната перфектна и за пътуващите соло.

Бутан не е сред популярните дестинации на Изтока, но затова пък е запазила своята автентичност. Туризмът е строго регулиран и не очаквайте да откриете много белези на западния свят в кралството. Това ще ви позволи да се потопите докрай в живота на местните.

За да избяга от хаоса на Лос Анджелис, авторката на "Яж, моли се и обичай" за известно време се мести в Убуд. Всъщност, тя е отчасти виновна за популяризирането на дестинацията сред соло пътуващите, особено жени. Красиво, тихо и безопасно, мястото провокира всеки да се отпусне и "да бъде дзен".

Тих, чист и изтънчен, този град ще плени сърцето на всеки интроверт. Скандинавието като цяло е подходяща дестинация за този тип хора, а тук можете да се насладите и на изкуството, шопинга и вкусната храна.

Ако тълпите пред Айфеловата кула и поредния препълнен гръцки плаж не се вписват в представата ви за идеална ваканция, ние напълно ви влизаме в положението.

Според интровертите цяла седмица край басейна или морето, прекарана в четене на книга и пиене на коктейли, просто не представлява пълноценна почивка. Те обичат тихите разходки сред природата, малките кафенета в закътани павирани улички, изкуството и изобщо дестинации, които са възможно най-далеч от думата “масови”.

За щастие все още могат да се открият такива кътчета по света. Някои от тях са популярни, но не и бъкани с туристи. Други позволяват да се отдадете на пълен релакс, да се потопите в духа на мястото и буквално да се “изключите” от света.

Един съвет от нас: която и дестинация да изберете, съчетайте я с пълен детокс от социалните мрежи. Използвайте смартфона си единствено за снимки! 

Ето и нашият спикък:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих
Living23 МАЙ 2023

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих

Истината е, че не сме били по-близо до така дългоочакваното лято.

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина
Дестинации17 МАРТ 2023

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина

Карибски острови, пустинни руини, музикални фестивали и невероятна архитектура... От Европа до Карибите, ето как да прекарате любимата пролет.

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа
Дестинации12 ДЕКЕМВРИ 2022

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа

От 12 до 18 декември в Рованиеми, намиращо се във финландската Лапландия, можем да посетим Дядо Коледа, наслаждавайки се на двучасово пътуване в шейна с елени.

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?
Дестинации28 ОКТОМВРИ 2022

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?

От 24 ноември до 2 януари 2023 г. коледните посещения в кралските резиденции са разрешени за туристи.