Есента официално донесе времето за топлите супи и пикантните ястия.
Този уикенд ви предлагаме да експериментирате с несъвсем традиционни, но много изкушаващи вкусове. В тази рецепта за есенна супа в перфектен унисон се вплитат сладките и солените нотки, наред с леко пиперливите, зареждайки ни с полезни витамини, а и с приятно настроение.
Кулинарен уикенд: 3 рецепти за есенни супи, които можете да направите за под 30 минути
Ще ви трябват:
4 супени лъжици масло
2 глави жълт лук
1 супена лъжица къри на прах
450 грама моркови
500-600 грама сладки картофи (около два малки)
8 чаши пилешки бульон
1 кисела ябълка
2 супени лъжици мед
сол и пипер на вкус
Приготвяне:
Почистете лука и го нарежете на средноголеми парченца. След това обелете картофите, морковите и ябълките и също нарежете на кубчета.
В голяма тенджера разтопете маслото на средна температура, а след това сгответе лука в него, докато той не омекне и не стане прозрачен, за около 10 минути. Внимавайте да не го изгорите. Добавете кърито и гответе за още 1 минута.
След това прибавете морковите, картофите, бульона и солта и оставете да ври на тих огън, докато зеленчуците не се сготвят. Ще ви отнеме около 25 минути, след които можете да добавите ябълките и накрая меда.
Пюрирайте супата с помощта на блендер или пасатор и накрая овкусете с черен пипер и още сол и мед при нужда.
Супата може да се замрази за около 3 месеца. Когато я извадите от фризера, оставете за 12 часа в хладилника, за да се размрази постепенно. Чак тогава можете да я стоплите на котлон.
Петдневен есенен детокс със супа