Днес ви предлагаме да опитате една вкусна есенна супа с кестени и гъби.
Топлото и питателно ястие е истинска благина и за небцето, и за душата в студеното време.
Необходими продукти:
- 100 г сварени и почистени кестени
- 1 голям сладък картоф, нарязан на кубчета
- 2 моркова
- 200 г бели гъби нарязани на филийки
- 2 глави лук, нарязани на шайби
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън
- прясна мащерка
- 1,2 л зеленчуков бульон (или пилешки)
- 2 с.л. зехтин
- сол и пипер
Приготвяне:
- В незалепваща тенджера запържете лука и чесъна със зехтина и добавете гъбите, морковите и сладкия картоф.
- Добавете сол и пипер на вкус, заедно с мащерката и кестените и сотирайте за още 5 минути.
- Долейте зеленчуковия бульон, покрийте и варете за около 40 минути. След това пасирайте сместа до получаване на хомогенна смес. Ако супата стане твърде гъста, добавете по желание още бульон.
- Супата може да бъде сервирана с малко прясна мащерка отгоре.