Превърнете класическата доматена супа в едно още по-вкусно и интересно ястие.
Добавете тортелини със сирене и гарнирайте с хрупкав хляб – така получавате лесна и бърза за приготвяне рецепта, която ще се хареса на цялото семейство, а и ще внесе малко разнообразие в менюто ви, ако залагате на по-сухата храна.
Какво ви е нужно?
1 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. нарязан лук
3 скилидки чесън, отново накълцани
2 дафинови листа
2 кенчета нарязани домати
1 кенче зеленчуков бульон
1/4 ч.ч. нарязан пресен босилек
1/2 ч.ч. гръцки йогурт (на стайна температура)
2 пакета пресни/замразени тортелини със сирене
Пармезан (на вкус)
Сол и пипер (на вкус)
Как да я приготвите?
В голяма тенджера, загрейте зехтина и добавете лука и чесъна, като готвите около 5 минути. Накрая прибавете и дафиновите листа.
Изсипете нарязаните домати и бульона, след това босилека, солта и пипера. Разбъркайте добре и гответе на бавен огън около 15 минути.
Махнете дафиновите листа и блендирайте супата (с пасатор или я пресипете внимателно в блендер). Добавете и гръцкия йогурт и разбъркайте добре. Накрая прибавете и тортелините и гответе около 7-8 минути, докато те се сготвят.
Сервирайте докато е топла.
Бон апети!
Снимки и вдъхновение: Two Peas And Their Pod