Днес ви предлагаме рецепта за леко, постно пролетно ястие – нахут с ориз.
Продукти:
250 г нахут
1 чаена лъжичка сода за хляб
малко зехтин
½ чаша оризова супа
сол
пипер
накълцан магданоз
пипер
накълцан магданоз
Приготвяне:
От предишната вечер накисваме нахута във вода. На сутринта го измиваме и го слагаме в тенджера със сода за хляб да се свари. Когато нахутът е почти сварен, го слагаме в тенджера с малко мазнина (да покрива дъното й) и разбъркваме, докато мазнината се абсорбира. Добавяме солта, пипера, 2 чаши вода и ориза и готвим за около 15 минути. Добавяме още вода, ако е необходимо. Преди сервиране поръсваме с пипер, накълцан магданоз и настъргана лимонена кора.