Възползвайте се от вкусовете на есента с тази лесна и вкусна рецепта.
Не ни е нужно много време, както и скъпи продукти, за да създадем интересно и разнообразно меню вкъщи. Тази рецепта за паста с тиква и аромат на градински чай е подходящ пример за това.
Нужни са ви по-малко от 30 минути, за да приготвите рецептата, а гарантирано ще й се насладите и ще впечатлите цялото семейство с нея. Споменахме ли, че е и диетична?
Ще ви трябват:
200 грама паста по избор
425 грама варена тиква
1 супена лъжица мазнина за готвене по избор
половин глава лук
2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица счукано чили
1/2 чаена лъжица сушен градински чай/салвия
1 1/2 чаши мляко по избор
1/4 чаена лъжица индийско орехче
сол и пипер на око
Приготвяне:
Сгответе пастата според указанията на опаковката. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете чесъна, лука, чилито и чая. Гответе, докато лукът не измени цвета си. След това добавете млякото, тиквата, сол, пипер, индийското орехче и бъркайте, докато не получите хомогенен сос. Отстранете от котлона и добавете пастата. Сервирайте топло.