Рецепти : Food news12 АВГУСТ 2022

Смокини за отслабване

Сещате ли се за вашето село, където прекрасната сянка на смокинята ви разхлаждаше по обяд?

Смокинята, освен че е изключително вкусна, е и супер питателна. Изключително полезна за организма и диетата, нека видим всички нейни предимства.

Благодарение на полезните й свойства, тя детоксикира тялото ни и по този начин отслабваме. О, да! Това е победа. Особено ако сме хапвали малко повече предходните няколко дни или ако се връщаме на работа и искаме първата ни поява за сезона в офиса да бъде такава, каквато сме си я представяли – впечатляваща и стройна.

Растителните фибри, намиращи се както в месото, така и в обвивката на любимите смокини, забавят храносмилането, така че да се чувстваме сити за по-дълъг период от време. В същото време, докато се наслаждаваме на нашето смути или чаша ледена вода, нейните фибри „почистват“ стомаха ни. По този начин допринасят и за правилното му функциониране.

Смокинята, освен че е изключително вкусна, е и супер питателна.

Фотография: Pexels.com

Ако пък имате чревни проблеми, то вие открихте своето лекарство. Ваканционните ни ритми често се променят. Ядем различни храни в напълно различно време. Наслаждаваме се на сладоледа си веднага щом слънцето залезе. Често стомахът и особено червата ни излизат от синхрон. Е, време е да хапнем смокиня. Природата ни предлага изключително вкусно решение и няма как да го игнорираме.

Смокините понижават и кръвното налагане. Храната ни често „крие“ достатъчно сол, защото дори пържените картофи през летния сезон са негативен фактор. Факт е, че имаме нужда от малко повече калий, за да възвърнем нормалните си нива. Е, смокините ни осигуряват това. Така нивата на кръвно налягане спадат и всичко е наред.

Смокините понижават и кръвното налагане.

Фотография: Pexels.com

Смокини за протекция на сърцето

Според експерти, ежедневната консумация може да намали стойността, която триглицеридите искат да достигнат. Последните са една от важните причини за сърдечни заболявания и болки в жизненоважния орган, който трябва да бие правилно и силно.

Този невероятен плод облекчава дори досадното възпалено гърло. Може би напитките, които сте консумирали, са били малко по-студено от обичайно? Знаем, че това се случва доста често през летния сезон. Чувството не е приятно. За щастие, смокините са всичко, от което се нуждаете, за да успкоите тази област.

Смокини за протекция на сърцето

Фотография: Pexels.com

В тях се съдържат калций и калий. Затова следващия път, когато ги купувате, не махайте листата им при първа възможност. Експерти твърдят, че една смокиня на ден помага на болката в костите да изчезне.

Освен всички тези „УАУ“ ефекти, смокините хидратират и защитават кожата ни. Те отстраняват свободните радикали, които могат да я лишат от сияйния й вид.

Какво повече може да искаме? Време е да си похапнем смокини, нали така?

Време е да си похапнем смокини, нали така?

Фотография: Pexels.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА FOOD NEWS

Овесените бисквитки на крал Чарлз III
Food news11 НОЕМВРИ 2022

Овесените бисквитки на крал Чарлз III

Вкусни ли са и защо си струва да ги опитаме възможно най-скоро?

Как да спестим от семейния бюджет за храна?
Food news26 ОКТОМВРИ 2022

Как да спестим от семейния бюджет за храна?

Според статистиката българските домакинства харчат минимум една трета от месечния си бюджет за храна.

Лесни и полезни летни храни
Food news12 АВГУСТ 2022

Лесни и полезни летни храни

Много летни храни съдържат важни хранителни вещества за регулиране на настроението, борбата с депресията и насърчаването на съня.

За TikTok и готвенето: рецептите на знаменитостите
Food news28 ЮЛИ 2022

За TikTok и готвенето: рецептите на знаменитостите

Манията по храната в TikTok е широко разпространена. Затова и знаменитостите също се включват в тренда. Нека видим любимите им рецепти.