Днес сме решили да ви изненадаме с една оригинална идея за подслаждане на почивните следобеди – кекс, който се топи в устата, изключително лесен е за направа и… не се пече.
Със сигурност ще се хареса на всички.
Какво ще ви е необходимо?
Вземете най-тясната тавичка с високи стени и хартия за печене.
Безглутенов тарт с шам фъстък и кайсии
Продукти:
малко масло за намазване на тавичката
250 гр шоколад или черен шоколад със 70% съдържание на какао
250 гр пълномаслена сметана
2 чашки еспресо, приготвено за пиене
1/4 ч.л. fleur de sel (вид сол, в хипермаркетите)
какао за поръсване
Как да го приготвите:
Намажете тавичката с маслото, след това отрежете хартия за печене и покрийте дъното и стените. На водна баня разтопете шоколада. В тенджера затоплете сметаната и налейте еспресото. Точно преди сместа да кипне, добавете солта и свалете тенджерата от котлона. Изсипете сметаната върху разтопения шоколад, като бъркате непрекъснато, докато не получите хомогенна смес. Излейте сместа в тавичката и оставете в хладилника за няколко часа или за през нощта. Преди да сервирате, извадете от хладилника, за да се отвърне до стайна температура, извадете кекса от тавичката. Разрежете на парчета и поръсете с какао.
Добър апетит!
Ягодово изкушение с вино за идеалната вечер