Обичате ли пухкави бишкоти? Знаем, че отговорът е да, затова побързахме да подсладим есента с няколко домашни бишкотени рецепти.
Тирамису с банани

400 г бишкоти
2 ч.ч. кафе
1/2 кг маскарпоне
10 с.л. подсладено кондензирано мляко
200 мл. течна сметана
4 банана
1 ч.л. ванилия
10 с.л. какао
Как да го приготвите
Разбийте сметаната в отделна купа, а след това бавно започнете да прибавяте към останалия крем. Пасирайте четерите банана и след това прибавете и тях, плюс ванилията. Разбърквайте с помощта на шпатула, докато се получи еднородна смес.
В широка тава започнете да редите бишкотите, като преди това ги потапяте съвсем за кратко в кафе. Разпределете върху тях половината от крема. След това наредете втори ред бишкоти и отново крем. Най-накрая поръсете с какао и поставете в хладилник, за да се охлади добре, по възможност за цяла нощ.
Бишкоти, пълнени с крем маскарпоне
Какво ви трябва
200 мл. цедено кисело мляко
6 с.л. маскарпоне
1/2 ч.ч. захар
За украса
2 с.л. течен шоколад