Beauty : Тестваме за вас16 НОЕМВРИ 2017

Beauty формулата на модния редактор

На какви акценти залага Йоанна Илиева тази есен

Напоследък ми допада тенденцията “по-малкото е повече”, която все по-често се прокрадва и в звездните съвети относно красотата.

Ако Кандис Суанпоул, Бела Хадид и Пенелопе Крус твърдят, че в ежедневието си се доверяват само на няколко изпитани продукти, то имаме ли ние нужда от цял козметичен арсенал, който да използваме ежедневно?

Сигурна съм, че идеята за такава beauty формула ще допадне и на други момичета, чийто динамичен живот не им позволява сутрин да отделят прекалено много време пред огледалото. Моята е следната: перфектно оформени къдрици и грим, подходящ за всеки повод. Докато косата ми не ми позволява да правя компромиси с продуктите, които използвам за стилизирането й, при грима съм открила, че едно червило е всичко, от което имам нужда, за да го превърна от ежедневен в такъв за специален повод. 

Beauty формулата на модния редактор

Този месец имах възможността да тествам продукти от селекцията Beauty Friday на AVON и съвсем естествено се насочих към неща, които бих ползвала всеки ден. И тъй като винаги косата ми е на първо място, избрах два продукта за нейната грижа: стилизиращ мус и спрей за топлинна защита, и двата от серията Advance Techniques. 

Beauty формулата на модния редактор

Първото е нещо, без което никое момиче с къдрава коса не може. Повярвайте ми! Освен експертна грижа под душа, маски и масла, къдриците изискват и по-специални продукти за оформяне. Това, което ми хареса в муса Advance Techniques Volume & Curl Mousse е факта, че за разлика от балсамите без отмиване, той не утежнява къдриците и не слепва косата в основата. За разлика от спрейовете или пяната за коса, той не ги прави прекалено сухи и твърди. Това позволява на косата да се запази обемна и “жива” на втория ден след измиването.

Beauty формулата на модния редактор

Спреят за топлинна защита Advance Techniques Heat Protection Spray пък е безценен, особено ако сушите косата си със сешоар (като мен) или пък я стилизирате с преса и маша (също като мен). Ефектът му не е видим, както при муса, но пък ролята му за състоянието на косата е повече от важна.

Beauty формулата на модния редактор Beauty формулата на модния редактор

Третият продукт, който избрах от AVON Beauty Friday, е червило. Спрях се на цвят, който е доста актуален този сезон – керемидено кафяво. True Colour Beauty Lip Stylo в нюанс Totally Twig може да се носи през деня, в допълнение към изравнен с BB крем тен на лицето и спирала. А за вечер, нюансът е достатъчно класически, че да позволи и експерименти с грима върху клепачите. Аз го съчетах с очна линия и сенки в nude нюанс с фини блестящи частици.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕСТВАМЕ ЗА ВАС

Мечтаех за този силует
Тестваме за вас27 ЮЛИ 2020

Мечтаех за този силует

Мислех си, че познавам LPG, но процедурите с апарата от най-новото поколение ми разкриха още по-впечатляващи резултати.

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре
Тестваме за вас18 АПРИЛ 2019

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре

Нашите изпитани съвети за грижа за кожата

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми
Тестваме за вас26 МАРТ 2019

Доверих се на кактус да хидратира кожата ми

Продуктите от серията Cactus Blossom на The Body Shop бяха подложени на тест, който бе удоволствие

Как за един месец свалих 6 см от обиколката на талията
Тестваме за вас23 ЯНУАРИ 2018

Как за един месец свалих 6 см от обиколката на талията

Благомира Василева, мениджър реклама в Miss Bloom, разкрива своите тайни