Тайните на красивата усмивка

Кога е най-добре да мием зъбите си и още подробности, за които рядко се говори, а трябва

За да имаме красива усмивка, трябва да се погрижим първо за зъбите си.

Направете го с правилната сутрешна рутина и грижа. Първият въпрос, който изниква по темата  – Кога да мием зъбите си сутрин?

Експертите съветват първо да мием своите зъби преди закуска по причини, свързани със здравето ни. През нощта в устата ни се образуват много бактерии. Когато хапнем нещо, преди да сме се отървали от тях, директно ги вкарваме в системата си. Ако ядем нещо така, сякаш каним бактериите да ни разболеят.

Миенето на зъбите намалява риска от рак?

Миенето преди и след яденето

Преди да хапнем, е хубаво да се изчака около 20 минути. Веднага след миенето, зъбите ни са чувствителни и трябва да внимаваме да не ги стресираме с различните температури на храната.

След ядене също не бива да посягаме към четката и пастата толкова бързо. По зъбите ни все още най-вероятно има остатъци от храната дори и малки. Най-добрият вариант е да се погрижим първо за тях с помощта на конец за зъби.

Какво е добре да знаеш за четката за зъби

Важни съвети

Добра идея е да се инвестира в електрическа четка. Тя предлага по-добра грижа, защото обхваща зъба изцяло и така почиства индивидуално всеки един от тях.

Ако пък използваме обикновена четка, трябва да внимаваме да разделим зъбите си мисловно на различни части и да се погрижим за всяка една от тях отделно. Много често по навик се опитваме да изчистим по-голям участък с едно движение. А ако само се съсредоточим на едно място, ще си осигурим много по-добра хигиена.

Понякога се престараваме с грижата и така всъщност си вредим. Не трябва да прекаляваме с миенето, защото това може да наруши най-горния им пласт. Препоръчително е да не надвишаваме лимита от 3-4 пъти на ден.

Хапвайте куркума за по-бели зъби

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Контурирането на Риана отнема само 60 секунди
Beauty новини22 НОЕМВРИ 2022

Контурирането на Риана отнема само 60 секунди

Тайната разкри нейният личен гримьор, а ние сме готови да попием информацията на секундата.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.