Beauty14 АПРИЛ 2020

Сериен сваляч разказва защо е толкова хубаво да останеш верен на една жена

Неочаквано писмо от един 40-годишен необвързан мъж, за когото жените са силно изкушение

Един сериен съблазнител признава, че “моногамията е нещо голямо, за което си струва да се борим”.

От Джак Мърингам:

Аз съм неженен, на 40 години и съм бил с повече жени, отколкото приляга на един свестен човек. Към това добавете и факта, че обичам жените, обичам да съблазнявам, а егото ми е силно зависимо от силата, която завоеванията ми дават. Не съм мъжът, от когото бихте очаквали да се застъпва за ценности като преданост и вярност. Но истината е, че вътре в себе си аз тайно съм моногамен.

Това не идва лесно (може дори да не дойде естествено), но в края на деня мисля, че моногамията е нещо голямо, за което си струва да се борим. Много от причините са очевидни: комфортът, добрата репутация, редовният и може би дори секс без презервативи, но има и някои положителни страни, които може да ви изненадат.

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Едно от тях е самата битка. Моногамията е едно от онези редки неща, при които както наградата, така и самата борба сама оправдават усилията. Стремежът да бъдем моногамни ни помага да се съсредоточим върху нещата, които ни правят по-добри хора. Разбира се, социобиолозите твърдят, че мъжете имат “естествени” склонности да не са моногамни. Че у всеки модерен мъж все още дреме праисторическият човек, за когото оцеляването на вида зависи от това да забремени колкото се може повече женски.

Може да е истина, но какво от това? По същия начин, по който днес решавам да си опека бифтека, вместо да го ям суров – и да му се наслаждавам много повече по този начин – културният човек може не просто се поддава на своите праисторически импулси, защото сега неговата природа е нещо различно и еволюирало.

Развили сме се така, че сексът да може (и трябва!) да бъде много повече от средство за оплождане.

Причината той да е “приятел” с бившата си няма да ви хареса

Не ме разбирайте погрешно: Наясно съм, че да бъдеш моногамен е много по-голямо предизвикателство от запалването на скара с дървени въглища. Признавам, че изпитвам това стереотипно желание на примитивно ниво: очите ми виждат хубава жена, вътре в мен нещо потръпва и няколко пъти на ден някаква част от мен не може да не се зачуди какво би било да спя с тази жена или с онази. Всички знаем, че повечето мъже са такива, но по-цивилизованите сред нас успяват да удържат импулсите си.

По-трудно е да се определи дали това е само първичен инстинкт, или е част от мъжката психика. Отне ми много време да осъзная колко много внимание ми е нужно като мъж и че въпреки цялата увереност, която имам и успехите, които имах в различни сфери на живота си, продължавам да жадувам за уверение, че съм харесван. Като мъже ние сме научени да сме независими и самодостатъчни, но малко от нас наистина са такива.

10 неща, за които всеки мъж копнее в леглото

Имаме нужда от други хора по всякакви причини и част от нас трябва да знае, че можем да ги спечелим. Прелъстяването постига тази цел – и за мъжете, и за жените – като ни дава усещането, че някой ни иска, подкрепя ни, че можем да влияем на другия пол. Знаем, че мъжете често се опитват да съблазняват жени, точно както се опитват да печелят пари, за власт и престиж, но когато погледнете по-дълбоко, виждате, че зад този стремеж стои нещо по-дълбоко: сексът и съблазняването ни помагат да повярваме в себе си. И да се откажеш от това може да е много трудно.

Като мъже, ние искаме да формираме своята идентичност, но рядко осъзнаваме, че не толкова бройката жени, а един конкретен човек може да ни помогне за това.

Много, може би повечето от нас, мечтаят да прекарат живота си с партньор, който ни дава комфорт, интимност, доверие и история, които човек може да изпита само като се събере с някого и остане с него. Смятаме, че реализираме и доказваме себе си като влияем и съблазняваме, но много мъже така и не успяват да развият по-дълбокото, по-смислено свое “аз”, което може да бъде постигнато в споделянето и общуването, изпитанията и триумфите с един партньор за цял живот.

Как да не бъдеш кучката, която мъжете не могат да понасят

Разбира се, говоря за правилния партньор при правилните обстоятелства, но и тук моногамията може да помогне. Ако сте във връзка и установите, че първичната ви същност иска да излезе наяве, време е за тежка проверка – на вашата връзка и на самите себе си. Дали егото ви не е твърде голямо? Дали тази нова жена, която ви се струва привлекателна, наистина си струва? Наистина ли е по-добър потенциален партньор за вас? Не забравяйте, че често фантазията за нещо или някого е много по-добра, отколкото е този човек в реалността.

Може би увлечението ви е сигнал, че сексът във връзката ви е в застой (Чия е вината за това? Дали причината е просто мързел или има по-дълбоки проблеми? Всичко това трябва да се проучи). Ако това е така, може би просто ви липсва физическото удоволствие и трябва първо да опитате да възкресите любовния си живот с настоящия си партньор. Мъжете и жените със сигурност са по-малко податливи на изкушения, ако са доволни от това, което имат у дома.

Но може би сексуалният ви живот е наред, но ви липсва тръпката от съблазняването. Това означава, че самочувствието ви не е това, което трябва да бъде и че трябва да преосмислите връзката си и да установите какво не достига в нея.

Какво кара един мъж да обича една жена?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Контурирането на Риана отнема само 60 секунди
Beauty новини22 НОЕМВРИ 2022

Контурирането на Риана отнема само 60 секунди

Тайната разкри нейният личен гримьор, а ние сме готови да попием информацията на секундата.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.