Какво да правите и какво да не правите, за да се погрижите за кожата си преди сватба или друго голямо събитие

За да изглеждате безупречно на специалния ден, имайте предвид тези съвети на дерматолозите

Стресът от големия ден не се отразява положително върху кожата. Как да се справим?

Предстои ви сватба или друго голямо събитие, за което искате да изглеждате неотразими. В такъв момент жените допускаме няколко често срещани и предвидими грешки.

За тях ни предупреждават специалистите и ни разкриват какво да направим вместо това, за да имаме красива кожа и сияен външен вид.

1.Не: Започвайте нова рутина в последната седмица преди събитието

Да: Дайте си време от четири до най-малко три седмици предварително

Често срещана грешка, която жените правят, когато наближи сватбата или друго дълго чакано събитие, е да започнат да променят продуктите, които използват в опит да се погрижат по-добре за кожата си. Така обаче рискуваме допълнителните продукти да запушат порите или да реагират негативно върху кожата в последния момент.

Подходящите прически за сватба

Освен това някои продукти като тези против акне например работят така, че да предизвикат образуването на пъпки, изкарвайки на показ натрупалото се под кожата – няма магическо средство, което да нанесем повърхностно и то да изпари проблемите, които вече са възникнали, макар и да не ги виждаме на първи поглед.

Когато оставим достатъчно време на продуктите да помогнат и да подействат напълно, в рамките на няколко седмици ще се сдобием с по-красива кожа.

Какво да правите и какво да не правите, за да се погрижите за кожата си преди сватба или друго голямо събитие

2.Не: Опитвайте нови процедури при козметика

Да: Заложете на доказаните и работещи средства

Подобно на случая с продуктите, трябва да внимаваме и с козметичните процедури, дори и да ги правим при професионалист. Златното правило, ако искаме да експериментираме, е да започнем шест месеца преди повода. Ако сте изпуснали този праг, доверете се на вече тестваните терапии и процедури, които знаете, че ви се отразяват положително. Ако не сте открили такива за себе си до този момент, по-добре въобще не посещавайте козметика.

3.Не: Посещавайте офиса последните дни преди сватбата

Да: Дайте си време за справяне със стреса 

Сухият въздух, типичен за офисната среда, и дългото обездвижване пред екрана изсушава кожата и предизвиква неприятен ефект за външния ни вид. А ако работата ви е богата на стресови ситуации, това директно си проличава върху лицето ни с дехидратиране на кожата и торбички под очите.

Затова ако имате тази възможност, останете си вкъщи един-два дни преди голямото събитие. Използвайте момента да си починете, да хидратирате възможно най-добре тялото си и да премахнете подпухването. В тези дни избягвайте слънцето, наспивайте се максимално най-много и се въздържайте от много алкохол и кафе, които дехидратират кожата.

Никога не казвайте тези неща на една булка!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Новогодишната очна линия на Сидни Суини
Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2022

Новогодишната очна линия на Сидни Суини

И преди да се откажете, нека ви уверим, че копирането на този грим е по-лесно, отколкото си мислите... И, да, вече си мислим за новогодишно парти - #sorrynotsorry.

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.