Beauty : Съвети & тенденции21 ОКТОМВРИ 2018

Ако сте на 30, а искате да изглеждате като на 20

Производството на колаген намалява с около 1% всяка година

Още преди една жена да навърши 30, производството на колаген в кожата започва да намалява с около 1% всяка година.

Затова времето около 30-те е добро за започване на по-активна грижа за подмладяване. Добрата новина е, че можете да изглеждате дори десетина години по-млади, ако следвате стриктно подходящия режим.

Повече овлажняване и освежаване

Ще забележите, че кожата ви започва да става по-суха и дори раздразнителна. Редовната хидратация е просто задължителна. Никога не оставяйте кожата си жадна, нанасяйте редовно хидратиращи кремове и маски. След баня, правилото е да сложите крем след не повече от три минути, за да не оставите влагата от взетия душ да се изпари.

Ексфолирайте кожата на лицето и тялото средно два пъти седмично. След 30, тенът започва да губи от свежестта си. Затова пилингът става важна част от седмичната рутина, премахвайки мъртвия слой клетки. Ако кожата ви е много суха и чувствителна, разредете ексфолирането, например до веднъж седмично.

Глезете зоната около очите

Когато е слънчево, винаги носете тъмни очила. Нанасяйте подходящ крем всяка сутрин и вечер с потупващи движения, като избягвате горния клепач – там кожата е най-тънка и прониквайки през нея активните съставки могат да раздразнят очите.

Ако сте на 30, а искате да изглеждате като на 20

Бъдете много внимателни при почивстването на тази изключително деликатна зона. Кожата около очите е много тънка и няма мастни жлези, затова не я опъвайте и търкайте грубо с памучния тампон, а се уверете, че движенията ви са възможно най-щадящи.

Купете си крем с ретинол

Ретинолът е най-ефективният начин да компенсираме забавения синтез на колаген в кожата. Лошото е, че може първоначално да причини зачервяване и парене. Дамите с по-чувствителна кожа ще се чувстват по-добре с по-нискоконцентрирана формула – тя също ще даде търсения ефект, макар и по-бавно.

Хранете се пълноценно и спете

Пълноценният сън, балансираните емоции и добрата храна си остават най-добрата антиейдж грижа. Кремовете и маските са необходимата подкрепа отвън, но много по-решаващо е това какво се случва с тялото ви отвътре. Грижете се храната ви да е качествена и разнообразна, пийте много вода, забравете алкохола и спете по осем часа всяка нощ. Така не само можете да изглеждате на 20, но и да имате такава енергия.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.

Грим триковете, премахващи признаците на умора около очите
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Грим триковете, премахващи признаците на умора около очите

Тъмните кръгове, торбичките, матовите и фини линии се появяват в чувствителната зона около очите и са признаци на умора, според експертите, а и не само. Но как да се преборим с тях?