Beauty : Коса17 ЯНУАРИ 2018

Ако прекалявате със сухия шампоан, косата ви няма да е доволна

И още седем от най-лошите неща, които неволно причиняваме на гривата си

Ако банята ви е пълна с най-разнообразни продукти за грижа за косата, а уредите, които използвате, са последно поколение, то е нормално да очаквате гривата ви да е в перфектно състояние.

И все пак откривате, че краищата ви са прекалено сухи, цъфтежите са доста често срещани и колкото и да се опитвате, не можете да я постигнете прическата, към която се стремите. Познат ли ви е този сценарий?

На нас до болка. Оказва се, че “прекалено хубаво не е на хубаво” важи с пълна сила, когато говорим за грижата за косата ни. Да, редовните посещения при фризьора са нещо задължително, а сухият шампоан е любимото ни изобретение след интернета, но както с всичко останало и с тях не бива да се прекалява.

И това са само два от редицата вредни навици, с които никак не помагаме на добрия й вид.

Прическите на 2018

Ако прекалявате със сухия шампоан, косата ви няма да е доволна

Сресвате я, докато е още мокра

За някои от вас това вероятно е съвсем логично, но според звездният фризьор Жустин Маржан, много хора не знаят, че гребените и четките нямат място в мокрите кичури. “Хората не осъзнават, че когато косата е мокра, тя е еластична и много по-податлива на увреждане. Важно е да се отнасяте с повече внимание към мокрите кичури,” казва тя. Разбира се, има четки, които са специално създадени за разплитане на възли в мокра коса, но класическите им събратя трябва да запазите единствено за моментите, в които тя е идеално суха.

Спите на памучни възглавници

Сигурно сте чували, че за да бъде косата красива, трябва да спите на възглавница от сатен. Е, оказва се, че това не е само хитър рекламен трик. “Спането върху памучни възглавници причинява цъфтежи и кара косата да бухва,” казва звездният коафьор Синтия Алварес. Освен това изсмуква хидратацията от вътрешността на косъма.

Висок кок за всеки повод

Стилизирате я на максимална температура

Няма нищо лошо в това да притажавате най-модерните и мощни сешоари, маши и преси. Но да ги използвате на най-висока степен не е добра идея. “Мит е, че колкото повече са градусите, толкова по-добре е стилизирана косата ви,” предупреждава Маржан. Това важи за всички пособия, но с особена сила се отнася за сешоарите. Освен ако косата ви не е прекалено гъста и с много дебел косъм, можете спокойно да я сушите и на най-ниската степен. И колкото и глупаво да ви звучи: никога, никога не използвайте преси и маши на мокра коса. Да, хората го правят.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.
Коса02 МАРТ 2023

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.

Пролетта чука на вратите ни и е време да видим какви ще бъдат най-предпочитаните модни тенденции при прическите този сезон.

Диско къдриците отново са на мода
Коса24 ФЕВРУАРИ 2023

Диско къдриците отново са на мода

Точно така! Те са отново тук, за да ни напомнят, че това е една от най-сексапилните прически.

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.