Звезди : Звезден стил : Beauty : Коса13 ДЕКЕМВРИ 2017

Висок кок за всеки повод

Небрежни, елегантни и тип “балерина”, това са любимите прически на звездите

Риана е истински хамелеон, когато става дума за прически. Тук виждаме певицата да залага на класическа комбинация от бретон и висок кок с доста обем в основата, благодарение на обрамчващата го плитка.

За рокля с ефектен гръб винаги се изисква прибрана и вдигната коса. Ето защо Шей е заложила на кок, но не прекалено стегнат, тъй като тоалета й е повече в парти стил, отколкото официален.

Кок тип "балерина" демонстрира Нина в този случай. Актрисата носи нежна рокля в телесно и поставя фокуса върху грима си, а семплата, прибрана прическа балансира цялостната й визия.

Топмоделът рискува с фалшив бретон в съчетание с висок кок. Бретонът е оформен от кичурите на краищата на опашката й, оставащи от кока.

Не е задължително високият, пригладен кок да бъде прекалено официален. В случая на Лопес, тя го съчетава с доста секси тоалет, а прибраната коса не отвлича вниманието от визията й.

Пригладена до съвършенство, косата на Бела е хваната в стегнат, усукан кок, а краищата са фиксирани с много лак, за оригами ефект.

Същият стил наблюдаваме и при Джулиан, само че при нея косата е хваната на възел, оформящ кока.

Огнената визия на Роузи се допълва с класически, но небрежно оформен кок. Нито косата в основата, нито самият кок са напръскани с прекалено много продукт, а вместо това е запазена натуралната текстура.

Ако прическата на топмодела ви напомня тази, която си правите, докато сте под душа, то именно това е целта. Непринудено събрана в малък кок, с няколко свободни кичура, обрамчващи лицето, визията на Карли е подчертано младежка.

Прическата на Хейли също е небрежна, само че свободните кичури преминават в бретона, падащ над очите й.

Високият кок е съвършената прическа, която никога няма да ни предаде, без значение какъв е повода.

Той може да бъде стегнат и стилен, небрежен и по младежки съчетан с плитка. Или пък съвсем набързо направен, с безброй свободни кичури, обрамчващи лицето.

В зависимост от събитието, за което го избираме и тоалета, с който ще го съчетаем, има безброй варианти за висок кок, сред които да открием нашия. Никога обаче не забравяйте златното правило на фризьорите за  перфектен кок – никога не работете с идеално чиста коса. Хубаво е косата да е била измита предишния ден, за да има текстура, която да позволи на кичурите да бъдат фиксирани по желания начин. А ако все още косата е прекалено “жива” и изскачаща от ластиците и фибите, използвайте сух шампоан, спрей за фиксация и лак, които ще улеснят работата ви с нея.

В галерията сме подбрали любимите си варианти за висок кок, демонстрирани от холивудските модни икони. Вижте ги! (Снимки: Profimedia)

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Звезден стил03 ЮНИ 2019

Кейт Бекинсейл e модерна Грейс Кели

Кейт се появи с красива прическа, която ни напомни на един лесно разпознаваем стил

Звезден стил31 МАЙ 2019

11 ангели на Victoria's Secret и техните beauty правила

Кокосово масло и розова вода за красива кожа, плюс грим съвети и любими тренировки

Звезден стил27 МАЙ 2019

Фантастичният стил на близначките Олсън

Следваме десетки фешънисти в Instagram, само че Мери-Кейт и Ашли продължават да са на топ място сред ежедневните ни вдъхновения!

Звезден стил15 МАЙ 2019

Latest Look: Алесандра Амброзио в бяло

Алесандра Амброзио беше стилна на улиците в Кан и елегантна на червения килим