10 известни жени, които ни вдъхновяват

4. Мишел Обама 


Струва ни се, че американците харесват своята първа дама дори повече, отколкото симпатизират на Барак Обама.
Мишел е истински посланик на добрия вкус и определението модна икона й е напълно по мярка.
Изпъква с качествата си още като дете. Посещава училище за надарени деца, а след гимназията, завършва Социология в Университета в Принстън, впоследствие взима диполома и от Университета в Харвард. Преди да стане Първата дама на Америка, Мишел заема високи длъжности в сферата на местната власт в Чикаго. След като Барак Обама е избран за президент на САЩ, медиите забелязват невероятния усет за стил на Мишел. Често влиза в класации за най-добре облечени знаменитости. Инициативите на Мишел като Първа дама на САЩ са свързани с подпомагане на работещите жени да балансират между кариерата и семейството, стимулиране на децата да се хранят по-здравословно и да се движат повече. Тя е привърженик и на био храните, променяйки правилата в кухнята на Белия дом – на всички гости се сервират само ястия от био продукти.

5. Елизабет Тейлър


Ако някой в киното заслужава да се нарича дива, то това е Лиз Тейлър. Не просто кино красавица, а талантлива и ярка жена с вкус към скъпите бижута и многото бракове. Най-емблематичната Клеопатра. Хората биха я критикували… ако не я обожаваха толкова. Тя ни вдъхнови и с неуморната си работа в подкрепа на болните от СПИН. 

6. София Лорен

Жената от италианския Юг може би никога няма да има по-прекрасна представителка от София Лорен. Филмовата й слава е предшествана от бедно детство на ръба на оцеляването. А после? После светът просто полудява по изваяните женски форми на София и по невероятно изразителните й черти.
Кино легендата, която днес е на 79 години, не е загубила нищо от пищното си, бляскаво и очарователно излъчване. Годините единствено са добавили няколко бръчки и повече благородство към харизмата й. Нищо случайно няма в това, че именно София Лорен на 72 стана най-възрастния модел за календара на Pirelli за 2007 г. 

7. Мерил Стрийп

Мерил Стрийп има впечатляващите 27 номинации за Оскар, като заедно с зашеметяващата си филмова кариера, тя успява да отгледа и 4 деца. Сред най-известните й филми са: “Изборът на Софи”, “Дяволът носи Прада”, “Крамер срещу Крамер”, “Мостовете на Медисън”, “Желязната лейди”. Вдъхновява ни с позитивното си и топло излъчване, което контрастира със сериозните и студени роли, които изпълнява в киното.
Виж още на стр. iii