10 известни жени, които ни вдъхновяват

Триумфът на тези известни дами в киното, светския живот и политиката доказва едно: че единственото по-впечатляващо нещо от красивата жена е красивата жена със своя кауза.

Ето кои десет известни личности попаднаха в нашия топ 10 на иконите на женствеността. Разбира се, списъкът ни не претендира да е изчерпателен и може да бъде продължен със стотици други имена. Но никога не е излишно да си припомним как една жена може да остави следа с това, че не се страхува да изрази своята индивидуалност!

1. Анджелина Джоли


Тя е нежната половинка в най-красивата филмова двойка в света. И в същото време е много повече.
В киното Анджелина (38) е абсолютен хамелеон – от екшън героиня (емблематичната Лара Крофт) и съблазнителка до роли като тази на майка, чието дете е отвлечено и убито в разтърсващия “Подмяната”. Личният й живот може да бъде описан простичко с една дума: необикновен. Майка на 6 деца, която така и не се умори да подкрепя активно благотворителни каузи по целия свят.

Анджелина е посетила лично повече от 40 опасни локации в света, за да види на място от какво се нуждаят бедстващите и да им покаже, че не са забравени.
Когато “открадна” съпруга на любимката на Америка Дженифър Анистън, светът спокойно би могъл да я заклейми като разбивачка на семейства, слагайки край на славата й. Дали това се случи? Не и с харизматичната Джоли, която изглежда е родена, за да продължава да бъде мечта и вдъхновение за милиони.

2. Кралица Рания

Красотата и елегантността й са само едната страна на това, което създава харизмата й. Кралица Рания активно работи за подобряване на образованието в Йордания, здравеопазването и обединяването на усилията на цялото общество с цел даване на по-добър старт в живота на децата. 

Свикнали сме да възприемаме жените от арабския свят като пасивни и подчиняващи се на правилата на мъжете. В лицето на йорданската кралица обаче виждаме жена със собствени идеи, цели и упоритост за постигането им, докато в същото време е запазила женствеността и нежното си излъчване.

3. Кейт Мидълтън

Никой в английския кралски двор не беше успял да запълни празнината в сърцата на милионите жени, вдъхновени от покойната Лейди Даяна. Докато не се появи Кейт Мидълтън. Критиките към стила й (прекалено обикновена, харчи твърде малко, след това пък харчи твърде много…) така и не успяват да разклатят симпатиите към нея. Кейт просто притежава елегантна осанка, съчетана с достатъчно скромност и емпатия, а усмивката й при всяка публична изява предизвиква доверие.


Тази година, Херцогинята на Кеймбридж ще поднесе и най-ценния подарък на британците – а именно кралски наследник.
Виж още на стр. ii