10 известни жени, които ни вдъхновяват

8. Бриджит Бардо

Бриджит Бардо предизвиква експлозия сред американските мъже след появата си в киното. Милиони мъже чакат с нетърпение всеки следващ филм, в който тя участва без значение дали сценарият е добър или не. Малко преди да навърши 40, Бриджит прави рязък завой в живота си и слага край на филмовата си кариера. Основава фондация за защита на животните и се отдава изцяло на тази кауза. Един от известните й цитати е:” Всяка възраст си има чар, ако изживяваш всеки миг истински.”

9. Моника Белучи

Мечта за повечето мъже и вдъхновение за повечето жени. Красотата й е изтънчена и интелигентна, а гордата й осанка създава усещане за силно и магнетично присъствие. Освен с таланта си на актриса, Моника оставя следа и с мъдростта на думите си. 

“Човешката интелигентност се е развила на технологично ниво, но не и на нивото на чувствата.”

“Моята кариера е много вълнуваща, но любовта за мен е на първо място, защото ме балансира.”

10. Чарлийз Терон


“Външността сама по себе си няма да те заведе много далече. Може да ти отвори врата, но винаги има някоя по-млада и по-красива от теб. Трябва да разчиташ на нещо повече, за да успееш” – казва Чарлийз Терон.

И успява да превърне себе си в най-доброто потвърждение на думите си.
И до днес най-емблематична й роля си остава тази, която й донесе Оскар, и за която поразително красивата актриса се превърна в Чудовище за едноименния филм. Това е и една от най-забележителните визуални метаморфози, които някога сме виждали за роля в киното.
В личния си живот Чарлийз показва класа и е винаги дискретна. “Живея прост живот. Нямам частен самолет или яхта” – казва звездата, която отскоро изживява радостта от майчинството. Чарлийз осинови сладко чернокожо момченце, което носи името Джаксън.

Снимки: Profimedia

Виж още:
Да или не: Джесика Алба в Kenzo
Бижутата и аксесоарите на наградите “Оскар”
8 правила на добрия стил от Киара Ферани
Горещ тренд: Обувки и чанта в бяло
Кажи “Благодаря”! Полезно е за здравето!