10 известни жени, които ни вдъхновяват

В съзнанието на целия свят те са икони на женствеността и на благородството

4. Мишел Обама 

10 известни жени, които ни вдъхновяват


Струва ни се, че американците харесват своята първа дама дори повече, отколкото симпатизират на Барак Обама.
Мишел е истински посланик на добрия вкус и определението модна икона й е напълно по мярка.
Изпъква с качествата си още като дете. Посещава училище за надарени деца, а след гимназията, завършва Социология в Университета в Принстън, впоследствие взима диполома и от Университета в Харвард. Преди да стане Първата дама на Америка, Мишел заема високи длъжности в сферата на местната власт в Чикаго. След като Барак Обама е избран за президент на САЩ, медиите забелязват невероятния усет за стил на Мишел. Често влиза в класации за най-добре облечени знаменитости. Инициативите на Мишел като Първа дама на САЩ са свързани с подпомагане на работещите жени да балансират между кариерата и семейството, стимулиране на децата да се хранят по-здравословно и да се движат повече. Тя е привърженик и на био храните, променяйки правилата в кухнята на Белия дом – на всички гости се сервират само ястия от био продукти.

5. Елизабет Тейлър

10 известни жени, които ни вдъхновяват


Ако някой в киното заслужава да се нарича дива, то това е Лиз Тейлър. Не просто кино красавица, а талантлива и ярка жена с вкус към скъпите бижута и многото бракове. Най-емблематичната Клеопатра. Хората биха я критикували… ако не я обожаваха толкова. Тя ни вдъхнови и с неуморната си работа в подкрепа на болните от СПИН. 

6. София Лорен

10 известни жени, които ни вдъхновяват

Жената от италианския Юг може би никога няма да има по-прекрасна представителка от София Лорен. Филмовата й слава е предшествана от бедно детство на ръба на оцеляването. А после? После светът просто полудява по изваяните женски форми на София и по невероятно изразителните й черти.
Кино легендата, която днес е на 79 години, не е загубила нищо от пищното си, бляскаво и очарователно излъчване. Годините единствено са добавили няколко бръчки и повече благородство към харизмата й. Нищо случайно няма в това, че именно София Лорен на 72 стана най-възрастния модел за календара на Pirelli за 2007 г. 

7. Мерил Стрийп

10 известни жени, които ни вдъхновяват

Мерил Стрийп има впечатляващите 27 номинации за Оскар, като заедно с зашеметяващата си филмова кариера, тя успява да отгледа и 4 деца. Сред най-известните й филми са: “Изборът на Софи”, “Дяволът носи Прада”, “Крамер срещу Крамер”, “Мостовете на Медисън”, “Желязната лейди”. Вдъхновява ни с позитивното си и топло излъчване, което контрастира със сериозните и студени роли, които изпълнява в киното.

Виж още на стр. iii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Линдзи Лоън се утвърждава като модна икона
Звезден стил28 НОЕМВРИ 2022

Линдзи Лоън се утвърждава като модна икона

Вчера, днес, както и утре, актрисата продължава да бъде истинско олицетворение на стила, но с изцяло актуализиран гардероб.

Анджелина Джоли носи шикозно палто Max Mara в Ел Ей
Звезден стил25 НОЕМВРИ 2022

Анджелина Джоли носи шикозно палто Max Mara в Ел Ей

Актрисата бе забелязана да напуска популярен веган ресторант в Лос Анджелис, облечена в шикозно палто на италианския моден бранд.

Майли Сайръс на 30: Еволюцията в прическата й
Звезден стил24 НОЕМВРИ 2022

Майли Сайръс на 30: Еволюцията в прическата ѝ

Бившата звезда на Дисни навърши 30 години. Ако трябва да я опишем с една дума, най-подходяща за нея би била: хамелеон.

Сидни Суини като Лизи Макгуайър в рокля на Versace
Звезден стил23 НОЕМВРИ 2022

Сидни Суини като Лизи Макгуайър в рокля на Versace

Хипнотизираща в ретро рокля на модния бранд, актрисата от „Euphoria“ ни припомни епизод от любимия ни сериал с Хилари Дъф.