10 известни жени, които ни вдъхновяват

В съзнанието на целия свят те са икони на женствеността и на благородството

Триумфът на тези известни дами в киното, светския живот и политиката доказва едно: че единственото по-впечатляващо нещо от красивата жена е красивата жена със своя кауза.

Ето кои десет известни личности попаднаха в нашия топ 10 на иконите на женствеността. Разбира се, списъкът ни не претендира да е изчерпателен и може да бъде продължен със стотици други имена. Но никога не е излишно да си припомним как една жена може да остави следа с това, че не се страхува да изрази своята индивидуалност!

1. Анджелина Джоли

10 известни жени, които ни вдъхновяват


Тя е нежната половинка в най-красивата филмова двойка в света. И в същото време е много повече.
В киното Анджелина (38) е абсолютен хамелеон – от екшън героиня (емблематичната Лара Крофт) и съблазнителка до роли като тази на майка, чието дете е отвлечено и убито в разтърсващия “Подмяната”. Личният й живот може да бъде описан простичко с една дума: необикновен. Майка на 6 деца, която така и не се умори да подкрепя активно благотворителни каузи по целия свят.

Анджелина е посетила лично повече от 40 опасни локации в света, за да види на място от какво се нуждаят бедстващите и да им покаже, че не са забравени.
Когато “открадна” съпруга на любимката на Америка Дженифър Анистън, светът спокойно би могъл да я заклейми като разбивачка на семейства, слагайки край на славата й. Дали това се случи? Не и с харизматичната Джоли, която изглежда е родена, за да продължава да бъде мечта и вдъхновение за милиони.

2. Кралица Рания

10 известни жени, които ни вдъхновяват

Красотата и елегантността й са само едната страна на това, което създава харизмата й. Кралица Рания активно работи за подобряване на образованието в Йордания, здравеопазването и обединяването на усилията на цялото общество с цел даване на по-добър старт в живота на децата. 

Свикнали сме да възприемаме жените от арабския свят като пасивни и подчиняващи се на правилата на мъжете. В лицето на йорданската кралица обаче виждаме жена със собствени идеи, цели и упоритост за постигането им, докато в същото време е запазила женствеността и нежното си излъчване.

3. Кейт Мидълтън

10 известни жени, които ни вдъхновяват

Никой в английския кралски двор не беше успял да запълни празнината в сърцата на милионите жени, вдъхновени от покойната Лейди Даяна. Докато не се появи Кейт Мидълтън. Критиките към стила й (прекалено обикновена, харчи твърде малко, след това пък харчи твърде много…) така и не успяват да разклатят симпатиите към нея. Кейт просто притежава елегантна осанка, съчетана с достатъчно скромност и емпатия, а усмивката й при всяка публична изява предизвиква доверие.


Тази година, Херцогинята на Кеймбридж ще поднесе и най-ценния подарък на британците – а именно кралски наследник.

Виж още на стр. ii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Линдзи Лоън се утвърждава като модна икона
Звезден стил28 НОЕМВРИ 2022

Линдзи Лоън се утвърждава като модна икона

Вчера, днес, както и утре, актрисата продължава да бъде истинско олицетворение на стила, но с изцяло актуализиран гардероб.

Анджелина Джоли носи шикозно палто Max Mara в Ел Ей
Звезден стил25 НОЕМВРИ 2022

Анджелина Джоли носи шикозно палто Max Mara в Ел Ей

Актрисата бе забелязана да напуска популярен веган ресторант в Лос Анджелис, облечена в шикозно палто на италианския моден бранд.

Майли Сайръс на 30: Еволюцията в прическата й
Звезден стил24 НОЕМВРИ 2022

Майли Сайръс на 30: Еволюцията в прическата ѝ

Бившата звезда на Дисни навърши 30 години. Ако трябва да я опишем с една дума, най-подходяща за нея би била: хамелеон.

Сидни Суини като Лизи Макгуайър в рокля на Versace
Звезден стил23 НОЕМВРИ 2022

Сидни Суини като Лизи Макгуайър в рокля на Versace

Хипнотизираща в ретро рокля на модния бранд, актрисата от „Euphoria“ ни припомни епизод от любимия ни сериал с Хилари Дъф.