10 известни жени, които ни вдъхновяват

В съзнанието на целия свят те са икони на женствеността и на благородството

Триумфът на тези известни дами в киното, светския живот и политиката доказва едно: че единственото по-впечатляващо нещо от красивата жена е красивата жена със своя кауза.

Ето кои десет известни личности попаднаха в нашия топ 10 на иконите на женствеността. Разбира се, списъкът ни не претендира да е изчерпателен и може да бъде продължен със стотици други имена. Но никога не е излишно да си припомним как една жена може да остави следа с това, че не се страхува да изрази своята индивидуалност!

1. Анджелина Джоли

10 известни жени, които ни вдъхновяват


Тя е нежната половинка в най-красивата филмова двойка в света. И в същото време е много повече.
В киното Анджелина (38) е абсолютен хамелеон – от екшън героиня (емблематичната Лара Крофт) и съблазнителка до роли като тази на майка, чието дете е отвлечено и убито в разтърсващия “Подмяната”. Личният й живот може да бъде описан простичко с една дума: необикновен. Майка на 6 деца, която така и не се умори да подкрепя активно благотворителни каузи по целия свят.

Анджелина е посетила лично повече от 40 опасни локации в света, за да види на място от какво се нуждаят бедстващите и да им покаже, че не са забравени.
Когато “открадна” съпруга на любимката на Америка Дженифър Анистън, светът спокойно би могъл да я заклейми като разбивачка на семейства, слагайки край на славата й. Дали това се случи? Не и с харизматичната Джоли, която изглежда е родена, за да продължава да бъде мечта и вдъхновение за милиони.

2. Кралица Рания

10 известни жени, които ни вдъхновяват

Красотата и елегантността й са само едната страна на това, което създава харизмата й. Кралица Рания активно работи за подобряване на образованието в Йордания, здравеопазването и обединяването на усилията на цялото общество с цел даване на по-добър старт в живота на децата. 

Свикнали сме да възприемаме жените от арабския свят като пасивни и подчиняващи се на правилата на мъжете. В лицето на йорданската кралица обаче виждаме жена със собствени идеи, цели и упоритост за постигането им, докато в същото време е запазила женствеността и нежното си излъчване.

3. Кейт Мидълтън

10 известни жени, които ни вдъхновяват

Никой в английския кралски двор не беше успял да запълни празнината в сърцата на милионите жени, вдъхновени от покойната Лейди Даяна. Докато не се появи Кейт Мидълтън. Критиките към стила й (прекалено обикновена, харчи твърде малко, след това пък харчи твърде много…) така и не успяват да разклатят симпатиите към нея. Кейт просто притежава елегантна осанка, съчетана с достатъчно скромност и емпатия, а усмивката й при всяка публична изява предизвиква доверие.


Тази година, Херцогинята на Кеймбридж ще поднесе и най-ценния подарък на британците – а именно кралски наследник.

Виж още на стр. ii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Бъдете оригинални с плитките си тази есен
Звезден стил05 ОКТОМВРИ 2022

Бъдете оригинални с плитките си тази есен

Модата е отражение на настроението ни, а звездите със сигурност са настроени весело и игриво според тази прическа.

Тайните за красота на Флорънс Пю
Beauty04 ОКТОМВРИ 2022

Тайните за красота на Флорънс Пю

Актрисата споделя кои са продуктите, без които не може.

Черният маникюр на Киара Ферани
Звезден стил30 СЕПТЕМВРИ 2022

Черният маникюр на Киара Ферани

Нека видим какъв лак за нокти носи инфлуенсърката по време на Седмицата на модата.

Кейт Мос в малка черна рокля
Звезден стил30 СЕПТЕМВРИ 2022

Кейт Мос в малка черна рокля

Супермоделът се превърна в безспорна кралица на първия ред на ревюто на парижкия Saint Laurent.