Хари и Уилям с емоционално сбогом с принц Филип

“Благодаря ти, дядо, за твоята служба и отдадеността ти към баба, за това, че винаги беше себе си. Ще ни липсваш и ще останеш завинаги запомнен – от нацията ни и от света”, написа Хари в своето послание.

Траурната седмица във Великобритания продължава да тече и докато все повече британци се притичат да отдадат почестите си към покойния принц Филип, от кралското семейство споделят своите думи за сбогом.

Обръщенията на принц Хари и принц Уилям бяха публикувани в един и същи ден и двамата описват дядо си по един и същи начин – духовит шегаджия, който ще липсва на цялото семейство.

“Чувствам се късметлия, че не само ми даде своя пример, но и че беше важна част от живота ми – както в трудните, така и в щастливите дни”, споделя принц Уилям. “Никога няма да приема за даденост всички специални спомени, които децата ми ще имат с техния прадядо, който идва да ги забере с каретата си и им показва своето заразително желание за приключения и закачливото си чувство за хумор.”

Какво ще се случи в кралското семейство след смъртта на принц Филип

От своя страна принц Хари написа: “Той ще бъде запомнен като най-дълго  служещия консорт на монарха, награждаван военнослужещ, принц и херцог. Но за мен, както и за много други, които загубиха близък през тази болезнена година, той беше дядо: майстор на барбекюто, легендарен шегаджия и закачлив до края.”

В момента принц Хари е във Великобритания и ще остане там поне до погребението през уикенда. Той е пристигнал в родната страна без съпругата си, която по препоръка на докторите си е избрала да не пътува предвид напредналата си бременност и пандемичната обстановка.

Притеснения за сигурността на Меган и Хари

Popular