Какво ще се случи в кралското семейство след смъртта на принц Филип

Меган Маркъл няма да придружи принц Хари, когато той се прибере в Англия, за да се сбогува с дядо си.

След смъртта на принц Филип, два месеца преди да навърши 100 години, цялото кралско семейство, както и народът на Великобритания е в траур. След като всички членове на семейството споделиха публикации в чест на покойния съпруг на кралица Елизабет II, вчера първи коментар на живо сподели принц Чарлз, с който благодари за милите думи, казани за баща му.

По същото време от Бъкингамския дворец обявиха, че погребението ще се състои на 17 април в параклиса “Сейнт Джордж” в замъка Уиндзор, както принц Филип е искал.

Източници от кралския двор споделиха, че към момента се смята, че принц Хари ще присъства на погребението, но Меган Маркъл, която е бременна с второто си дете, няма да го придружи по препоръка на доктора й.

Принц Филип, съпругът на кралица Елизабет II, е починал

Бивш секретар на кралицата споделя пред People, че смъртта на принц Филип е била очаквана от Елизабет II и тя се е подготвяла за този момент от известно време. “През всички години, в които работих за нея, тя винаги беше толкова спокойна, без значение какво се случваше около нея. Но за всеки човек, това би било много тежко време”, споделя той. Според източници на медиите от Острова първи, който да посети кралицата след тъжната вестq е бил принц Филип.