Принц Хари пристигна във Великобритания

Вчера във Великобритания е пристигнал принц Хари след смъртта на дядо му, принц Филип – това посочват днес от списание People.

Въпреки че погребението ще се проведе чак в края на тази седмица, на 17 април, следващите дни са отдадени за почит на принц Филип, а повечето ангажименти на кралското семейство са отменени.

Принц Уилям наруши дългогодишната традиция и не присъства на вчерашните награди BAFTА. “В светлината на смъртта на херцога на Единбург, херцогът на Кеймбридж няма да бъде част от програмата на BAFTA тази седмица. Мислите ни са с кралското семейство в  този труден момент”, обявиха организаторите на събитието.

Всяка година, откакто принц Уилям наследи отговорностите си към британските филмови награди от дядо си, той присъства заедно със съпругата си, Кейт Мидълтън. Тази година той трябваше да даде реч за трудностите в кино индустрията в светлината на пандемията.

“Nomadland” с най-много победи на наградите BAFTA

Междувременно в социалните мрежи от името на кралското семейство бе обявено, че днес от Британския кралски военноморски колеж са отдали почит на покойния принц, бивш кадет на колежа.